Dronning Elizabeth kommer ikke i bryllupet

(VG Nett) Dronning Elizabeth vil ikke delta i prins Charles' bryllup.

Julie Hæhre
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

KOMMER IKKE: Dronning Elizabeth vil ikke være til stede når prins Charles gifter seg med Camilla Parker Bowles. Foto: EPA

Dronningen vil likevel delta på den kirkelige sermonien, melder AP.

- Dronningen vil ikke delta under den borgerlige seremonien fordi hun er kjent med at prinsen og frøken Parker Bowles ønsker at den skal ha en lav profil, opplyste Buckingham Palace tirsdag kveld.

Prins William og prins Harry skal begge delta i bryllupet. Det samme skal Parker Bowles' to barn, Tom og Laura.

Flere innvendinger

Dronning Elizabeth har hatt flere innvendinger til bryllupet og har gjort det klart at hun ikke ønsker noen prangende seremoni.

Dronningen skal ha krevd at sønnen prins Charles og hans forlovede sover hver for seg natten før bryllupet. Noe paret selv ikke var enig i ettersom de allerede er samboere.

Ikke engang bryllupsmenyen skal Charles ha fått lov til å bestemme. Dronning Elizabeth har satt foten ned for en bryllupsmeny bare bestående av grønnsaker fra Charles' gods fra landet. Prins Charles er vegetarianer.

Sermonien flyttet

Opprinnelig skulle prins Charles og Camilla Parker Bowles giftet seg på Windsor slott, men vielsen har blitt flyttet til et kapell da det viste seg å være altfor mange praktiske problemer ved å arrangere bryllupet på slottet.

En lang rekke bygninger kan få lisens til å holde borgerlige vielser. Men ifølge en lov fra 1994 må disse bygningene gjøres tilgjengelige for andre brudepar i minst tre år. Dermed kunne man fått en kø av giftelystne som ville søke om å få vies i den kongelige residensen.

Prins Charles og Camillaoffentliggjorde forlovelsen10. februar. De to har kjent hverandre i over 30 år, og det hevdes at de hadde et forhold selv da Charles var gift med prinsesse Diana. Bryllupet skal stå 8. april i Windsor laugshall.

FRIMERKER: Prins Charles og Camilla Parker Bowles får utgitt egne frimerker i forbindelse med bryllupet.. Foto: EPA

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder