SAMARBEIDER: Haji Saleem (21) gliser bredt i David Eriksens Studio 1.Lillebror Thomas Eriksen (22) (t.v.) vil jobbe med den utstemte «Idol»-deltageren. Foto: Espen Sjølingstad Hoen

Ble utstemt fra «Idol» - fikk ny sjanse

Haji får spille inn i dommer-Davids studio

Han ble utstemt fra «Idol», men vant likevel manges hjerte. Nå får Haji en enestående sjanse

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

- Slapp av, du er ikke ferdig som artist, var beskjeden Haji Saleem (21) fikk tre dager etter at han røk ut av «Idol».

Da hadde Haji trodd at han bare måtte gi opp drømmen om å drive med musikk. Etter «Idol»-sendingen forrige onsdag, der det ble klart at han kom på 5. plass og ikke gikk videre til finalen, stakk han fra studio uten å snakke med noen.

- Alt var over

- Jeg ble lei meg og stakk rett på hotellet. Etterpå ringte jeg til crewet og ba dem hilse alle fra meg. Jeg er jo glad på Malins og Cindys vegne, men selv følte jeg at alt var over, forteller Haji.

Men alt er ikke over for sjarmøren fra Furuset. Det mener i alle fall produsent og låtskriver Thomas Eriksen (22) - lillebroren til «Idol»-dommer og produsent David Eriksen.

Han så Haji i «Idol» og ringte sin bror for å få telefonnummeret og høre hva han syntes om at han ville jobbe med Haji.

- David sa: «Det synes jeg du skal gjøre», sier Thomas Eriksen, som ble helt i hundre da han opplevde Hajis fremførelse av «End of The Road» med Boys 2 Men.

- Jeg ble helt bergtatt og superimponert. Jeg tenkte at han har jeg lyst skal gå videre, men da han ikke gjorde det, bestemte jeg meg for å ta saken i egne hender.

Haji har «the total package»: han synger bra, ser dritbra ut og har selvtilliten som trengs.

- Kanskje for mye selvtillitt? lurer Haji.

- Nei, ikke for min del. Du har det som skal til, mener Thomas, som selv blant annet har jobbet med den første amerikanske «Idol»-vinneren, Kelly Clarkson, og norske Vincens og Kleen Cut. Den unge produsenten har har også remixet store navn som Franz Ferdinand (låten «Michael») og den avdøde R&B-stjernen Aaliyah («Don't Know What To Tell Ya»).

- Det høres betryggende ut, sier Haji med et stort glis. Han er overlykkelig over at noen i musikkbransjen la merke til ham i «Idol».

- Da Thomas ringte meg, tenkte jeg: Er det virkelig mulig? Skal vi jobbe sammen? Jeg er så utrolig glad.

Planer om single

I første omgang skal de to jobbe sammen i David Eriksens studio. Thomas håper de kan gi ut første single kort tid etter at Haji blir løst fra kontrakten han skrev med TV2 og BMG i forbindelse med «Idol» - noe som trolig skjer rundt juli.

- Først skal vi skrive litt sammen, og finne noe som passer for Haji. Ikke noe boy band-greier, slik Tor Milde sa under «Idol»-sendingen. Haji har en smooth stemme som passer til hip hop, R&B og urban pop. Jeg regner også med at jeg drar ham med på ting med andre artister - som for eksempel Vincens.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder