TILTALT FOR KROPPSSKADE: Bloggeren i 20-årene måtte torsdag måte i Oslo tingrett. Hun er tiltalt for kroppsskade. Foto: Espen Sjølingstad Hoen/VG

Blogger nekter straffskyld i voldssak - aktor ønsker fengselsstraff

OSLO TINGRETT (VG) En kvinnelig blogger møtte torsdag i Oslo tingrett torsdag tiltalt for kroppsskade. Hun forsvarer handlingen med at hun handlet i panikk.

  • Anniken Aronsen

Artikkelen er over ett år gammel

Hendelsen skal ha funnet sted i februar i år på en hjemmefest i Oslo. Bloggeren skal ha kastet en flaske eller et glass i ansiktet hans. Mannen, som også er i 20-årene, måtte sy fire sting.

Det var bloggeren som først anmeldte fornærmede for kroppsskade. Han anmeldte bloggeren to dager senere. Den første anmeldelsen ble henlagt på bevisets stilling.

Kvinnens forsvarer Cecilie Nakstad har tidligere fortalt til VG at bloggeren nekter straffskyld. Det gjør hun også torsdag.

Politiadvokat Katja Sand Dørstad er aktor i saken. Ifølge TV 2 og Nettavisen har hun lagt ned påstand om seks måneder ubetinget fengsel for bloggeren, og mener handlingen var bevisst. Det bekrefter hun til VG.

– Kort fortalt så har jeg lagt frem rettspraksis, og jeg mener at det er en påstand i tråd med gjeldende rett, skriver hun i en melding.

Forsvarer Nakstad mener imidlertid at bloggeren bør frikjent på alle punkter, og at handlingen var av refleks som følge av redsel.

– Jeg var livredd

Kvinnen forklarer at fornærmede skal ha oppført seg truende mot henne, og ha kommet med skjellsord.

Etter en opphetet diskusjon skal hun ha blitt kastet et glass mot, og fått sprit i ansiktet. Hun skal deretter ha svart med å kaste fra seg det hun holdt i hånden, som var et glass eller en flaske. Dette skal ha truffet fornærmede i pannen.

– Jeg hadde øynene lukket, det sved i øynene mine, og jeg var livredd. Med én gang jeg hadde sluppet det jeg hadde i hendene, måtte jeg snu meg å løpe andre vei, forklarer hun med gråt i halsen.

Bloggeren hevder at hun ble sparket i ryggen av fornærmede så hun falt etter at hun kastet fra seg glasset.

På spørsmål fra aktor om hva hun tenker om handlingen idag, svarer hun:

– Man skal jo ikke det. Jeg har alltid vært imot vold og sånne ting. Det er ikke greit.

Bloggeren forklarer at hun i ettertid, på grunn av denne saken, har fått trusler anonymt i sosiale medier.

– Jeg synes hele saken er veldig ubehagelig, sier hun i en kort kommentar til VG under en pause.

Nekter for vold

Fornærmede har imidlertid en ganske annen forklaring på hva som skjedde. Han forteller at han gikk bort til bloggeren for å starte en samtale, men at han deretter skal ha blitt slått med flat hånd. Han skal ha spurt hvorfor, hvorpå bloggeren skal ha slått til igjen. Mannen skal ha skjelt ut bloggeren, før han gikk og satte seg.

– Etter det får jeg et glass rett i skallen, det begynner å blø over t-skjorten, buksen, jeg så blod i hånden. Det var et nokså hardt smell, så jeg ble litt i ørska på en måte, forklarer mannen forsiktig.

Begge parter i saken forteller at de var påvirket av alkohol under hendelsen.

Han nekter for å ha utsatt bloggeren for vold.

Mannen forklarer at han i ettertid har slitt med panikkangst og å sove.

Totalt fem vitner er tilstede i retten for å forklare seg om hva som forløp seg under festen, blant annet fornærmedes samboer. Sistnevnte forklarer at det var hun som kastet drikke i ansiktet på tiltalte.

Mer om

  1. Krim
  2. Blogg
  3. Oslo tingrett

Flere artikler

  1. Blogger frikjent for vold - må betale 15.000 kroner i erstatning

  2. Toppblogger dømt til 90 dager fengsel

  3. Toppblogger dømt til fengsel for vold for andre gang på kort tid

  4. Toppblogger i retten tiltalt for vold: – Plutselig var det helt svart

  5. Norsk artist må møte i retten: Tiltalt for vold mot NRK-ansatt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder