TV-STJERNER: Chumlee, Rick, The Old Man og Big Hoss i Gold & Silver Pawn Shop i Las Vegas er blitt superstjerner. Men du kan ikke regne med å treffe på dem, dersom du stikker innom butikken.
TV-STJERNER: Chumlee, Rick, The Old Man og Big Hoss i Gold & Silver Pawn Shop i Las Vegas er blitt superstjerner. Men du kan ikke regne med å treffe på dem, dersom du stikker innom butikken. Foto: A&E Television Networks

Pantelånerne i Las Vegas: Biltyveri, ulovlige våpen, svindelbøker og nakenmodell

RAMPELYS

Du trodde kanskje TV-showet, «Pantelånerne i Las Vegas» viser reelle og ekte møter mellom kunder og de fire TV-stjernene? Les om hva som egentlig skjer bak kulissene og hva stjernene i showet driver med når lampene slukkes.

Betalt innhold
Publisert: Oppdatert: 26.04.18 14:15

TV-showet «Pantelånerne i Las Vegas» (Pawn Stars) har gått på norsk TV (History og MAX) siden 2010, og vært et av de aller mest populære realityshowene på kanalene. De fire velfødde hovedpersonene, The Old Man, Rick, Big Hoss og Chumlee som står bak disken i Gold & Silver Pawn Shop i Las Vegas er blitt superstjerner på grunn av måten de håndterer kundene i butikken.

Butikken er blitt en real turistattraksjon på grunn av TV-showet, men hvis du tror du vil møte TV-stjernene dersom du tar deg en tur innom Gold & Silver Pawn Shop på the Las Vegas strip, blir du nok skuffet. Butikken betjenes nemlig til daglig av de 50 «vanlige» butikkansatte, mens stjernene er på bakrommet og signerer plakater og kort (som de selger for 25 dollar) og kommer svært sjelden ut i butikken, ifølge en YouTube-video med Nicki Swift.

Og når kunder kommer inn med varene sine på TV-showet, så er ikke det så spontant og «live» som man tror, ifølge nickiswift.com. Alle kundene er forhåndsgodkjent og har signert et skjema hvor de godtar å bli filmet og brukt i serien. I tillegg er varene de kommer med forhåndssjekket og priset. De gjenstandene som vises på TV er enten verdifulle eller verdiløse. Prisene er også ferdig forhandlet og forhåndsavtalt slik at «prisforhandlingene» du ser på TV i virkeligheten er skuespill.

Men, ikke alt er skuespill.

I hvert fall ikke for Vietnam-veteranen Daniel Callahan, som kommer inn i butikken i 2011 med krykkene sine og en rifle han ville ha verdsatt. Diskusjonen med Rick og faren utartet på en slik måte at Callahan ble kastet ut på fortauet og han saksøkte eierne for 20 000 dollar.

Dette er ikke første gang hovedpersonene i TV-serien har vært innblandet i bråk:

Rick: Solgte falske Gucci-vesker

Richard Kevin «Rick» Harrison (53) er medeier i Gold & Silver Pawn Shop Las Vegas Strip. Han eier butikken med sin far Richard.

Rick ble født i Davidson, North Carolina. Han droppet ut av high school for å starte en business-karriere med å selge falske Gucci-vesker. Den geskjeften skal ha innbrakt Harrison 2000 dollar i uken, ifølge History Channel.

Som åtteåring begynte Rick Harrison å få epileptiske anfall og skal ha tilbrakt mye tid som sengeliggende pasient. Da skal han ha begynt å lese bøker.

Spesielt bøkene til John D. Fitzgerald som i stor grad handler om svindel og forskjellige måter å lure folk på, skal ha hatt stor innflytelse på den unge Rick.

Rick og faren åpnet i 1989 Gold & Silver Pawn Shop, men TV-serien Pawn Stars kom ikke på History Channel før i 2009, etter at Rick hadde jobbet intenst i fire år med å selge inn konseptet hos forskjellige TV-selskaper.

Ifølge ecelebrityfacts har Rick Harrison en formue på 63 millioner.

Chumlee: Våpen- og narkotikadom

Chumlee heter egentlig Austin Lee Russell (35). I «Pantelånerne i Las Vegas» jobber Chumlee som ansatt. Han er barndomsvenn av Ricks sønn Corey og ruslet inn i butikken i Las Vegas en gang i 2005 og fikk jobb der og da. Det var fem år før de første innspillingene startet.

Chumlee ble rammet av tragedie da faren hans døde av kreft bare to uker før Pawn Stars hadde TV-premiere.

– Jeg har noen få eiendeler jeg aldri ville ha pantsatt. Dette er ting jeg har fått av min far som var tømrermester (...) Jeg kunne solgt unna alt mulig annet, sa Chumlee etter dødsfallet til vegasseven.com.

Farens dødsfall førte i alle fall noe positivt med seg for Chumlee. Han begynte nemlig å tenke mer på helsen sin og gikk ned nær 50 kilo i vekt med trening og å spise sunnere. Blant annet kuttet han ut rødt kjøtt, ifølge Looper.

Han fikk kallenavnet Chumlee da han var 12 år fordi en venn av hans far syntes han lignet hvalrossen Chumley i TV-serien Tennessee Tuxedo.

Han fremstilles ofte som en komisk idiot på TV-showet og blir vitset med av de andre i butikken. Men Chumlee har spesiell ekspertise innenfor gamle videospill og pinballmaskiner og brukes ofte til å vurdere priser innenfor de feltene. I tillegg er han en skofrik og skal eie 200 par … Han er også i overkant bilinteressert og eier 5–6 biler, blant annet en Maserati og en Rolls-Royce Phantom.

For to år siden, i mars 2016, ble han arrestert etter at politiet foretok en razzia i huset hans etter en seksualrelatert anmeldelse, ifølge nydailynews.com. Det er ikke kommet frem hva anmeldelsen inneholdt, men han ble ikke siktet for dette, ifølge La Vegas Sun. Politiet fant imidlertid 140 gram marihuana, metamfetamin og det beroligende middelet Xanax.

Under ransakingen fant politiet i tillegg 12 lovlige og ulovlige våpen, blant annet registrerte håndvåpen, en hagle, et MP5 angrepsvåpen og .223-kaliber rifler, som ikke var registrert.

Chumlee ble tiltalt for 19 straffbare forhold og fikk tre års betinget fengsel etter en tilståelsesdom i mai 2016, ifølge nydailynews.com.

I tillegg til jobben for butikken og Pawn Stars har han opprettet noen andre firmaer som går veldig bra og skal ifølge ecelebrityfacts være god for ca. 40 millioner kroner.

The Old Man: Tatt for biltyveri

Richard Benjamin Harrison Jr. (77), kalt The Old Man og The Appraiser (prissetteren) startet og eier Gold & Silver Pawn Shop sammen med sønnen Rick.

Richard ble født inn i en fattig familie i Nord-Carolina og kjørte skolebuss i en alder av 14 år! samtidig som han gikk på skolen.

I 1960 ble han tatt for biltyveri og fikk valget av dommeren mellom å gå i fengsel eller dra i militæret. Han valgte det siste og tjenestegjorde i rundt 20 år i marinen. Han giftet seg i 1960 og fikk fire barn hvorav den ene, en jente hadde downs syndrom. Hun døde bare seks år gammel.

Etter marinen jobbet Richard en stund i konas eiendomsselskap som gikk dundrende konkurs i 1981. Da flyttet paret med sine tre sønner til Las Vegas med bare 5000 dollar i lommen. Der startet de opp en gull- og sølvmynt-butikk som senere ble erstattet av Gold & Silver Pawn Shop.

I TV-showet er han mest kjent for å være en mutt, sur gamling og det er kanskje også en del av rollen han spiller ...?

«Min rolle i showet er å være en gammel grinebiter», skal han ha sagt, ifølge screenrant.com.

Big Hoss: Vekten raste etter operasjon

Richard Corey «Big Hoss» Harrison (34) er sønnen til Rick og sønnesønn av Richard. Han er også medeier i butikken og er en av de fire stjernene på TV-showet.

Partnerskapet i butikken fikk han etter å ha truet på direkten i sesong 6, med å forlate showet dersom han ikke fikk 10 prosent eierandel i butikken. Det endte med at han fikk en real lønnsøkning og 5 prosent eierandel. Han er nå daglig leder i butikken.

I likhet med kameraten Chumlee, som han fikk ansatt i butikken, har Big Hoss slitt med vekten. I 2011 fikk han utført såkalt gastric banding (innsnevring av magesekken) og vekten raste fra nær 160 kilo til drøyt 120 kilo.

Ifølge ecelebrityfacts skal Corey ha en formue på ca. 5 millioner dollar (41 millioner kroner)

Corey har to brødre, Adam og Jake (halvbror) som ikke er en del av TV-serien.

I motsetning til sin far og farfar, gjennomførte han videregående, selv om han begynt i butikken da han var ni år.

Nakenmodellen fikk sparken

Olivia Black var innom showet en kort tid og kom inn i sesong 5 i episoden «Learning the Ropes» i januar 2012. Hun skal ha blitt ansatt av Corey og Chumlee fordi de mente hun var pen.

I desember 2012 dukket det opp nakenbilder av Black fra nettsiden SuicideGirls og et snaut år senere ble hun sparket fra TV-serien av produsentene.

Gi oss tilbakemelding på denne artikkelen.Gi tilbakemelding!Gi tilbakemelding!

Vinn Gull i VG+

Dagens kode: GULL785

Send SMS med koden til 2424. Tjenesten koster 1 kr.

Ved å delta i konkurransen samtykker du til at vi kan kontakte deg på SMS med relevant informasjon om konkurransen «Finn Gull i VG». Les mer om konkurransen her »

Her kan du lese mer om