Flørtet med Agent Cody Banks

På fire dager rakk norske Siri Fjeld (14) å debutere i en Hollywood-film, bli kjent med hovedrolleinnehaveren - og gjøre kjæresten hans sjalu.

  • hallois Jubba

Artikkelen er over 16 år gammel

- Ikke så mye, altså - han har jo kjæreste og greier. Men han var i alle fall veldig snill. Og så er han jo kjekk, da!

«Yes, sir». Med disse ordene gjør 14-årige Siri Fjeld fra Siljan i Telemark sin filmdebut når «Agent Cody Banks 2» har première i USA neste år. Mens Harald Zwarts populære actionfilm går på norske kinoer, har hun nylig vært i London som statist i oppfølgeren. Turen vant hun i en P4-konkurranse.

- Jeg skrev en fortelling om en gutt som var på ferie hos tanten sin i Frankrike, og så fant han ut at onkelen egentlig var Osama bin Laden. Den var litt rar, da.

Rare historier kan få deg langt, og da Siri fikk vinnerbeskjeden, avbrøt hun sporenstreks Sverige-turen med familien. De var på vei vestover fra Liseberg da P4 ringte.

- Og da var det bare å snu! smiler Siri.

Vil satse på film

På filmsettet i London fikk 14-åringen styre kamera og sitte i regissørens stol. Egentlig skulle hun bare være statist, men før hun visste ordet av det hadde hun en replikk også.

- Den var ikke så lang, da, ler Siri og demonstrerer forskjellige måter å si «Yes, sir» på. Nå har hun virkelig fått smaken på filmbransjen. Etter fullført videregående planlegger hun å sette kursen mot skuespillerutdannelse i utlandet, gjerne USA. Det fikk hun tips om på filmsettet.

- Han som spilte faren til Cody Banks, sa at jeg burde komme meg til USA. Og at jeg måtte satse på det jeg hadde lyst til. Det skal jeg! sier Siri.

Først skal imidlertid Siri være i Norge i noen år til. Og hun tviler på at hun ser noe mer til sjarmøren Frankie Muniz. Selv om rykter på filmsettet sier at kjæresten til hovedrolleinnehaveren skal ha sendt Siri sjalu blikk.

- Hehe. Jeg vet ikke helt om det der er sant, da, sier debutskuespilleren.

- Hun er sikkert uansett vant til at jenter kretser rundt ham hele tiden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder