Sjokk og gledestårer

Tyrkiske Sertab trodde aldri hun skulle vinne

RAMPELYS

RIGA (VG) Tårene triller og det brede smilet bare viser hvor glad hun er.

Publisert:

- Det er den største dagen i mitt liv. Nå skal jeg nyte hvert sekund. Dette er helt utrolig. Det er ikke bare en seier for meg, men også for landet mitt. Tyrkia har vært med i Grand Prix i 25 år uten å vinne. Endelig lykkes vi.

- Jeg har møtt mye motstand hjemme fordi de mener låten min, «Every Way That I Can», er for vestlig og fordi jeg synger på engelsk.

Det er et utrolig kaos rundt vinneren i minuttene etter at seieren var sikret og Sertab hadde vært på scenen og sunget vinnersangen på nytt.

- Jeg har skjønt at enkelte mente jeg var en av favorittene, men de tankene måtte jeg bare slå bort. Det hadde ødelagt konsentrasjonen før jeg skulle synge sangen. Nå er det bare så deilig, sa smellvakre Sertab Erener til VG i natt.

«Alle» ville ha en bit av vinneren, og tusen journalister kjempet om å komme nærmest mulig for å få et ord, gi et kyss og en gratulasjon.

- Jeg var kjempenervøs før jeg gikk inn på scenen, jeg trodde jeg skulle dø! Men med én gang vi kom inn på scenen var nervøsiteten borte, og det var bare deilig! Helt topp, sier Sertab Erener og tørker bort en liten gledeståre i kaoset.

Nå skal jeg feste, nyte hvert sekund. Når jeg skal dra hjem?

Ingen peilig, en gang i løpet av søndagen, sier Sertab før hun blir dratt videre av gamle og nye venner.

Hun er nattens dronning.

Til Norge?

Sertab Erener er ingen musikalsk nykommer. Hun har solgt over tre millioner plater og sunget duett både med José Carreras og Ricky Martin. Hun har deltatt to ganger tidligere i den tyrkiske Grand Prix-finalen, men først i år gikk hun helt til topps.

Barbra Streisand er Sertabs stor favoritt. Hun håper en gang å få synge duett med henne.

Kanskje blir Sertab Erener også å se på Momarkedet i august. Trond Lie fra Momarkedet var i alle fall på plass i Riga i går og ønsket å gjøre en avtale om å bli med i TV-showet fra Mysen.

PS! Kurt betyr ulv på tyrkisk!

Her kan du lese mer om