FRIKJENT FOR DRAP: Amanda Knox ble i 2015 frikjent i Høyesterett i Italia etter at hun tidligere var dømt for drapet på Meredith Kercher. Her fra en pressekonferanse i 2015, da frikjennelsen var klar. Foto: STEPHEN BRASHEAR / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Amanda Knox (30) til Norge i oktober

Amanda Knox fikk mye oppmerksomhet verden i forbindelse med drapet på romvenninnen Meredith Kercher i 2007. Etter fire år i fengsel som drapsdømt, ble hun frikjent i 2015. Nå er hun norgesaktuell.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
VG+: Mysteriet Amanda Knox: Stemplet som sexgal morder i åtte år

I 2007 ble 21 år gamle, britiske Meredith Kercher funnet brutalt knivdrept i en leilighet i Perugia i Italia. Mistanken falt på hennes amerikanske romvenninne Amanda Know og Knox’ daværende kjæresten, Raffaele Sollecito. Knox var på drapstidspunktet 20 år gammel.

Saken fikk enorm medieomtale verden over, og Knox fikk kallenavnet «Foxy Knoxy».

les også

«Foxy Knoxy»s ekskjæreste: – Som å bli født på ny

De to ble funnet skyldige i to rettsinstanser, men i 2015 ble begge dommene opphevet i italiensk høyesterett. Bakgrunnen for frikjennelsen var blant annet åpenbare mangler rundt etterforskningen og manglende motiv. Da hadde Knox sonet i italiensk fengsel i fire år.

I oktober kommer nå 30 år gamle Amanda Knox til Norge for en samtale med tidligere TV 2-programleder Sarah Natasha Melbye, skriver arrangøren i en pressemelding. Melbye jobber nå som forlagssjef for Pilar og Capitana.

les også

Skjebnedag for «Foxy Knoxy»: Anerkjent ekspert: – DNA-bevisene mot Knox er veldig svake, og bør forkastes

I pressemeldingen står det at hun vil fortelle sin historie.

Knox har flere ganger fortalt sin historie i media, blant annet i Netflix-dokumentaren som kom i 2016.

Det har ikke lykkes VG å komme i kontakt med Melbye.

Rudy Guede er dømt for drapet, og soner en 16 år lang dom. På åstedet ble det blant annet funnet blodige fingeravtrykk som stammet fra ham.

MØTER AMANDA KNOX: Sarah Natasha Melbye står for samtalen med Amanda Knox i oktober på Folketeateret. Foto: Frode Hansen/VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder