BRAKK KRAGEBEN: Aksel Hennie brakk kravebenet i en ulykke under innspillingen av filmen «Mordene i Kongo». Foto: Fredrik Solstad

Hennie skadet i Kongo-innspilling: Holdt det hemmelig

I et motorsykkelstunt under innspilling av «Mordene i Kongo» brakk Aksel Hennie kragebenet.

Andrea Rognstrand
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Under en scene der Hennie i rollen som Joshua French og kollega Tobias Santelmann i rollen som Tjostolv Moland skulle kjøre på motorsykkel i bushen, gikk det galt, skriver NRK.

– Det ble veldig bratt opp en bakke. Så jeg la ned sykkelen, med Tobias bakpå. Det resulterte i at jeg brakk kragebeinet, forteller Hennie.

Han legger vekt på at French har erfaring med motocross, det har han ikke selv.

– Jeg trynet. Jeg kjente i det sekundet jeg traff bakken at jeg hadde brukket kragebeinet. Det var det minst spektakulære trynet ever.

les også

Aksel Hennie og Tobias Santelmann: Slik spiller vi Moland og French

Pluss content

Ulykken skjedde i Sør-Afrika i januar og slo ut Hennie i seks uker. Innspillingen ble imidlertid stanset i seks måneder som følge av skaden.

– Rehabiliteringstiden var på seks uker, men det tok mye lengre tid å få prosjektet opp på beina igjen. Vi måtte legge en ny kabal for tilgjengeligheten både til crew og skuespillere, forteller filmprodusent Christian Fredrik Martin.

les også

Aksel Hennie om Joshua French: – Han har blitt fremstilt enormt ensidig i mediene

Filmen om de to norske mennene som ble fengslet i Kongo for drapet på en kongolesisk mann er en av de mest omtalte sakene i Norge de siste 10 årene. Filmen måtte spilles inn i hemmelighet for å unngå å forpurre norske myndigheters prosess med å få French hjem. Moland døde i cellen sin i 2013.

Heller ikke kravebensbruddet ble nevnt, i frykt for å spolere det diplomatiske arbeidet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder