KOM OVERENS: Ellie Goulding og Erna Solberg fant tonen da de møttes i korridorene på G20-toppmøtet i Hamburg. Goulding stilte dessuten villig opp på et bilde med Solbergs populære bærekraftsball. Foto: Tore Meek NTB scanpix

Shakira og Ellie Goulding hyller Erna Solberg på Instagram

Det er ikke bare statsledere som har stått på møteprogrammet til den norske statsministeren i Hamburg.

Artikkelen er over to år gammel

En fotball med bærekraftmålene er blitt en av regjeringens mest elskede gimmicker.

Under G20-toppmøtet i Hamburg fredag og lørdag har statsminister Erna Solberg hatt med seg fotballen på bilder sammen med flere av verdens ledende stats- og organisasjonsledere.

Voldsomt kaos: Slik har uroen i Hamburg preget de norske toppene

Argentinas president Mauro Macri, Canadas statsminister Justin Trudeau, Indias statsminister Narendra Modi og artist Pharrell Williams er alle blant dem som villig har stilt opp med den etter hvert ikoniske ballen mellom hendene. Bildene har Erna Solberg delt på sin egen Instagram-profil.

«Hun ruler!»

Men også statsministeren selv virker å være en populær personlighet i Tyskland. I hvert fall er hun populær nok til at artistene Shakira og Ellie Goulding, med henholdsvis 40 og 14 millioner følgere, har valgt å dele bilder av seg selv og Solberg, med fansen.

Williams, Shakira og Goulding spilte alle under veldedighetskonserten som markerte åpningen av G20-toppmøtet i Hamburg torsdag kveld. Sammen med Coldplay stod Shakira på scenen da Solberg holdt en kort appell om ungdom og utdanning.

«Med Norges statsminister, som dobler sitt lands investeringer i det internasjonale utdanningsfondet. Hun ruler! Hjelp oss med å få flere ledere på laget for utdanning!» skriver Shakira under et bilde av de to – dog uten bærekraftsballen.

Sjekk bildene: Goulding på skitur i Rondane

Goulding fatter seg i korthet og skriver at det var fint å få snakke med den norske statsministeren:

https://www.instagram.com/p/BWQe1W7lEKH

Mens Solberg er den eneste statsministeren som kan skryte av en plass på Shakiras Instagram under G20-toppmøtet, har hun måttet dele Gouldings rampelys med Justin Trudeau, Canadas statsminister.

Delte scene med Shakira

Fra scenen torsdag kunngjorde Solberg blant annet at Norge vil gi ytterligere 85 millioner dollar, over 700 millioner kroner, i bistand til kvinners og jenters helse.

Voldsomme demonstrasjoner: – Voldsorgie i Hamburg

Solberg sa at FNs mål om utdanning må nås og trakk fram at Norge derfor har doblet pengestøtten til global utdanning, som har høyeste prioritet innen norsk bistand.

Samtidig oppfordret hun G20-toppmøtet til å øke støtten til utdanning, før hun avsluttet appellen med et lite «danke schön».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder