NYE FJES: I tillegg til de faste medlemmene Sigrid Bonde Tusvik, John Brungot og Else Kåss Furuseth, er det Anders Nilsen (bakerst) og Mikkel Niva (til høyre) som er gjengen i årets «Torsdag Kveld Fra Nydalen». Foto:Mattis Sandblad,VG

Seerflukt for «Torsdag kveld fra Nydalen»

Har mistet 139.000 seere

«Torsdag Kveld fra Nydalen» har aldri hatt lavere seertall. – Må gjøre vondt for kanalen, sier TV-eksperter.

Sofia Storhaug
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I 2010 gjorde programmet braksuksess på TV 2 og kunne skilte med over 400.000 seere. Tallet står i stor kontrast til den seerflukten som har oppstått nå.

I løpet av sine siste to år på skjermen har nemlig TV-programmet mistet 139.000 seere.

TV 2 innrømmer at seerflukten er skuffende.

– Vi var forberedt på at «Torsdag kveld fra Nydalen» ville få noe lavere seertall i år siden det er blitt sendt senere på kvelden enn tidligere sesonger. Men seertallene er likevel under det vi hadde forventet, og da må vi være ærlige nok til å si at vi er skuffet, sier Jan Petter Dahl kommunikasjonssjef i TV 2 til VG.

Nå kommer kanalen til å evaluere programmets fremtid.

SATT PRIS PÅ: «Torsdag Kveld fra Nydalen» fikk prisen for beste humor under TV-bransjens prisutdeling Gullruten i Bergen i 2010 og 2011. Fra venstre: Henriette Steenstrup, Else Kåss Furuseth, Morten Ramm (bak), Odd-Magnus Williamson og Henrik Thodesen. Foto:Scanpix,

– Vi kommer til å gå nøye igjennom både seertall, sendetid og kvalitet på programmet før vi konkluderer med veien videre, sier Dahl.

TV-sjef Marianne Massaiu i Mediacom tror at programmet siden glansdagene i 2010, har mistet mye av sin posisjon.

– Jeg er veldig nysgjerrig på hva TV 2 velger å gjøre med programmet videre. TV 2 har hatt et godt grep om torsdagskvelden med TKFN, men kombinasjonen av at seerne blir eldre og færre, tror jeg faller TV 2 litt tungt for brystet.

– Hva tror du er årsaken til dette?

– Sendetidspunktet er endret, og det har vært store endringer i besetningen. Mange av dem som var med på å bygge programmet er nå ute.

Ved programmets oppstart i 2009 var det komikerne Else Kåss Furuseth, Odd-Magnus Williamson, Henrik Thodesen, Guri Solberg, Morten Ramm, Henriette Steenstrup og Sigrid Bonde Tusvik som ledet seerne gjennom torsdagskvelden. Av veteranene er det bare Furuseth og Tusvik igjen.

Også TV-sjef Morten Wiberg tror den hyppige utskiftningen av programledere har skylden for seernedgangen.

– Det fører til at en del faller fra, fordi seerne ikke kjenner de nye personene som er med, som igjen også kan gå ut over kvaliteten på showet, sier Wiberg.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder