Dette mener filmekspertene om «Beatles»: «Beatles»-filmen vist: - Føles som et overfladisk sammendrag

- Bra casting - Overfladisk - Ikke mørk nok  - Positivt overrasket

HAUGESUND(VG) Nå er filmen alle venter på vist for første gang - og her er de umiddelbare reaksjonene etter pressevisningen av «Beatles».

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Filmatiseringen av Lars Saabye Christensens store oppvekstroman «Beatles» har urpremiere under filmfestivalen i Haugesund i kveld, men i dag tidlig ble filmen vist for pressen. Norgespremieren er 29. august.

Her er de første reaksjonene:

Klassekampens anmelder Guri Kulås:

- Det var veldig mye fint og flott å se på. Det er gjort en bra casting, det gjelder særlig han som spiller hovedpersonen Kim Karlsen. Det er nesten et umulig prosjekt å lage film av «Beatles». Men det bra løst å legge handlingen til ett år istedenfor flere. Men det blir litt for mye sukker, og litt for lite salt. Filmen blir litt barnslig og litt naiv.

Einar Guldvog Staalesen i NRK:

- Jeg er lettet, for jeg var stygt redd for at denne boken ikke lot seg filme med alle kravene til univers og tidsbilde - og med gutter i den vanskeligste alderen. Regissøren har løst det bra og bygget opp historien etter en litterær teknikk der han forteller historien uten å leve den fullt ut. Jeg synes det fungerer!

Mode Steinkjer, kulturredaktør i Dagsavisen

- Det er et ganske bra tidsbilde, men filmen mangler intensitet og noe av den mørke klangbunnen fra romanen. Men jeg er positiv overrasket.

Geir Kamsvåg, redaktør i magasinet Cinema:

- En grei nok film, men veldig overfladisk. Vi kommer ikke under huden på noen av karakterene selv om den har sine sjarmerende øyeblikk.

Frank Johnsen, anmelder i Bergens Tidende:

- Filmen har en fin tidskoloritt, men er noe overfladisk og fragmentarisk. Den kunne med fordel ha dykket mer ned i de mørke sidene du finner i romanen.

Inger Merete Hobbelstad, anmelder i Dagbladet:

- Jeg er ikke så begeistret. Filmen har ikke noe spesifikt ved seg, den er utrolig generell, og den har noe stivt over seg. Selv om store deler av handlingen er kuttet, er det fremdeles for mye roman stappet inn i en for kort film. Resultatet er at filmen føles som et overfladisk sammendrag.

VGs anmelder Jon Selås:

- Det er ikke «She loves you», det er ikke «All you need is love», men forholdvis like deler «Eleanor Rigby» og «Michelle» - med en dash «Yesterday». Det er svært mye bra her, og det er en overraskende lavmælt film.

VG kommer med en grundig anmeldelse etterhvert!

«BEATLES»-GUTTA: Ole Nicolai Myrvold Jørgensen, Louis Williams, Halvor Tangen Schultz og Håvard Jackwitz i «Beatles»-filmen. Foto:Oslokino,

I kveld åpner filmen årets filmfestival i sildabyen. De fire gutta i hovedrollene er endelig klar for å møte et stort norsk publikum.

Louis Williams, Ole Nicolai Jørgensen, Halvor Tangen Schultz og Håvard Jackwitz spiller henholdsvis Kim, Gunnar, Ola og Seb.

Beatles-produsent Jørgen Storm Rosenberg raste i går over at pizzakjeden Dolly Dimples uten lov hadde laget en Beatles-kampanje.

- De kontaktet oss i juni for å få til et samarbeid. Vi takket nei fordi Dolly Dimples ikke har noe med Beatles-universet å gjøre. Dette er veldig uheldig og vi føler det går utover vår film. Vi er redde for at det skader filmens rykte at folk tror vi har «solgt oss» til en pizzakjede, sa Storm Rosenberg til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder