DEKKER OVER: Olov Tegby Frisk maler over bildet av Carola med tusj. Foto:Björn Lindahl,

Bilde med onanerende kvinne foran Carola-portrett vekker oppsikt

Et foto av en kvinne som onanerer til et bilde av Carola har vakt oppsikt i Sverige. Her dekker kunstneren over portrettet av popstjernen.

Artikkelen er over fem år gammel

Bildet står utstilt på Fotografiska museet i Stockholm og mens kunstneren Olov Tegby Frisk har måttet fjerne Carola, har museet måtte betale 60.000 svenske kroner i erstatning til fotografen som har tatt bildet av Carola for å ha brukt det uten tillatelse.

– Å onanere er det fineste man kan gjøre med seg selv, sier Olov Tegby Frisk til Aftonbladet.

Bildet heter «Fångad av en stormvind» og Frisk forteller at han bare var syv år gammel da Carola vant den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix med nettopp «Fångad av en stormvind».

- Fremfor alt dyrket alle jenter henne på den tiden og jeg vil med dette bildet vise kvinnelig frigjøring, at disse jentene hadde vokst opp og blitt unge, sterke kvinner. Akkurat slik Carolas var for dem da de var små, sier han.

Bildet har vakt til dels sterke reaksjoner i Sverige, Carola selv sier via sin pressekontakt at hun ikke ønsker å kommentere onanibildet.

– Noen ser humoren i dette, andre ikke. Men det har aldri vært min intensjon å krenke noen, hverken Carola eller fotografen som har tatt bildet av henne, sier Tegby Frisk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder