SPENTE: Fra venstre Morten Hegseth, Gry Granum Stang, Silje Ensrud, Mads A. Andersen, , Nora Thorp Bjørnstad og Ahmed Fawad Ashraf. Foto:Foto: Eivor Eriksen.,

Slik blir VG på TV fra lørdag: Her er VGs nye skjermtroll

Tilgjengelig lørdag for alle Canal Digital sine kunder

Ankerenes flaueste TV-øyeblikk

Er i Russland for å dekke sjakk-VM

VGs åtte nyhetsankere vil gi TV-seerne en mer fargerik sending. De er ikke redde for å dumme seg ut.

Sofia Storhaug
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Uhøytidelige livesendinger, tempererte debatter, bredde og miks. Det er VGs mål.

Kanalen vil være tilgjengelig for alle Canal Digital sine kunder lørdag 8. november, enten på kanalvalg 7 (kabel) eller 17 (satelitt).

– Jeg tror jeg er i den kategorien som synes ting er mindre flaut og skummelt når jeg gjør det på TV. Jeg tror jeg tør litt mer fordi jeg finner trygghet i kameraet, sier Nora Thorp Bjørnstad.

Møt:Mads Andersen | Nora T. Bjørnstad | Gry G. Stang | Morten Hegseth | Silje Ensrud | Ahmed F. Ashraf

– Må være underholdende

I går dro det ferske nyhetsankeret til Sotsji i Russland. Over de neste tre ukene skal hun dekke sjakk-VM derfra.

– Hvis vi får til å formidle den samme lidenskapen og entusiasmen som dem som har tatt turen til Sotsji sitter og føler på, da har vi lyktes. Jeg har lyst å gjøre sjakk mer tilgjengelig, mer fargerik, mer bredt, sier Bjørnstad.

I første omgang skal VG på TV distribueres til én million kunder. Disse er abonnenter av Canal Digitals Parabol og Canal Digital Kabel-tv. Dermed går cirka to millioner mennesker i Norge glipp av VGs linære TV-kanal.

– Det er mange som ikke får sett disse sendingene. Har VGTV planer om å forhandle med andre kabelselskap?

– Vi håper å få avtale med de øvrige distributørene. Vi ønsker at vårt tilbud skal nå flest mulig. Men alt vi sender av breaking news og direktesendinger, vil bli publisert på VGs digitale plattformer, sier VGTV-redaktør Helje Solberg.

Flere hundre søkere

TV-kanalen skal hete VG og har som mål å være like oppdaterte på nyheter som du er vant med fra VGs øvrige plattformer.

I spissen av disse sendingene står rutinerte journalister. I august var kabalen løst. Etter utallige intervjurunder og auditions ble 600 søkere endelig til fem.

Mads A. Andersen, Nora Thorp Bjørnstad, Ahmed Fawad Ashraf, Gry Granum Stang og Silje Ensrud har fått oppdraget med å lede sendingene.

I tillegg til de fem nyhetsankrene skal Morten Hegseth lede livesendinger fra ting som rører seg i underholdningsbransjen. Jamel Rake og Jon Martin Henriksen står for fotballsendingene.

VGTV-redaktøren er fornøyd.

– En super miks

– De er alle svært dyktige journalister og har mye erfaring med direktesendinger. De utgjør en super miks av folk dels fra VG, dels hentet eksternt. For oss er det viktigste breaking news og live. Ankrene og programlederne vil være helt sentrale i disse sendingene. Ambisjonen er å være friskere, tettere på, mer uformelle og yngre enn konkurrentene, sier Solberg.

VG på TV starter i takt med årets største satsing. Sjakk-VM i Sotsji i Russland. Kanalen gjentar dermed fjorårets suksess som hadde 300.000 daglige seere. Denne gangen har imidlertid både VG og NRK inngått et samarbeid om å sende livebilder fra VM-kampen i Russland.

Mens Bjørnstad er i full sving med sjakk-forberedelser i Sotsji, sitter Andersen og sjakkmakker Hans Olav Lahlum og strikker genser til folket. Også i år går de inn i rollen som VGs sjakkprofiler.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder