«HALLO I UKEN»-KJENNINGER: Bildet t.v.: Espen Beranek Holm, Else Michelet og Are Kalvø. I midten: Øystein Bache, Erik Sandberg, Rune Gokstad og Kai Sibbern. T.h.: Jørgen Strickert, Cathinka Rondan og Geir-Atle Johnsen. Foto: TOM EGIL JENSEN, MATS FOGEMAN OG NTB SCANPIX

NRK vil legge ned «Hallo i uken»

Etter 24 år på lufta kan det gå mot slutten for det populære satireprogrammet på P2.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL
Hallo i uken - hjemmesideHallo i uken

Radiosjef i NRK, Marius Lillelien (48), bekrefter overfor VG at «Hallo i uken» går en usikker tid i møte.

- Det er ingen hemmelighet internt at vi vurderer å legge ned «Hallo i uken», forklarer han.

Ny kanal

Bakgrunnen for vurderingen er at NRK er i ferd med å lage et nytt radiotilbud, hvor de har søkt om blant annet å lage en helt ny radiokanal.

- Der skal humor og satire være sentrale elementer sammen med en helt ny musikkprofil. På den kanalen ønsker vi å bygge videre på profiler fra blant annet «Hallo i uken», forteller Lillelien.

- Så det er ikke snakk om å flytte «Hallo i uken» til den nye kanalen?

- Så langt har vi ikke kommet. Vi satser på en litt annen type radiokanal enn det P2 er, så det blir nok en annen form.

DEBATT: Hva synes du om at «Hallo i uken» kan bli lagt ned? Diskuter i kommentarfeltet nederst i artikkelen.

Forventer reaksjoner

- Når vil beslutningen om fremtiden til «Hallo i uken» foreligge?

- I løpet av relativt kort tid - uker ikke måneder.

RADIOSJEF: Marius Lillelien. Foto: NRK

Lillelien er forberedt på reaksjoner fra lytterne dersom programmet tas av lufta.

- Når man fjerner noe som er bra, som «Hallo i uken» er - og som folk er glad i, så får man jo ofte det. Samtidig så har vi fått mye god respons på at vi ønsker å lage en ny radiokanal som ligger et sted mellom P1, P2 og P3, sier radiosjefen om den nye kanalen, som foreløpig ikke har fått noe navn.

- Vi får bare fortelle folk at sendetid tidligere har vært et knapphetsgode. Vi har hatt en halv time med «Hallo i uken» én gang i uka. Når vi nå får sjansen til å lage en kanal hvor dette kan prege hele radiodagen, vil folk få mer av det samme.

Ønsket med videre

Lillelien forklarer at «Hallo i uken»-programleder Jørgen Strickert (33) er en av de NRK ønsker å dra med i den videre satsingen.

- Han er fast ansatt i NRK og er en meget begavet mann med erfaring fra både P3 og P2. Det vil selvsagt være et sterkt ønske fra oss å ha ham med. Utover det så er det litt vanskeligere å si, så det må vi komme tilbake til. Men Jørgen er rett og slett en veldig skarp og morsom fyr som vi ønsker å bygge videre på - enten på en ny kanal eller i nye konsepter på eksisterende kanaler.

VG har ikke lyktes i å komme i kontakt med Strickert, som i skrivende stund er i gang med å forberede morgendagens «Hallo i uken».

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder