VIL IKKE BINDES AV KJØNNSNORMER: Jaden Smith følger sin egen vei, og nekter å la normer bestemme hva han skal ha på seg Foto: Vivian Fernandez Getty Images

Jaden Smith om sin kjønnsflytende klesstil

Sønnen til Will og Jada Pinkett Smith håper at om han tar støyten ved å bruke skjørt nå, vil ikke fremtidens unge bli mobbet for det samme.

Maiken Svendsen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I augsututgaven av magasinet Nylon snakker Jaden Smith om hvordan han definerer det å være MSFTS, som betyr å være noen som står på utsiden eller går sin egen vei, ifølge Urban Dictonary.

– De viktigste tingene jeg har lært av foreldrene mine er å være meg selv, til en hver pris, uansett hva andre tenker, sier han til magasinet.

Fikk du med deg? – Harald Zwart er kjempemorsom

På spørsmål om hvor han får selvtillit fra, sier han at du bare må tro på deg selv. Han forteller at verden vil hamre løs på ham uansett hva han gjør, men han vil fortsette å ikke bry seg.

– Jeg skal fortsette å gjøre de samme tingene, og mer av de. Jeg skal ta de fleste slagene for mine med-MSFTS. Sånn at om fem år kan en gutt gå på skolen i skjørt uten å bli banket opp, forteller han.

Husker du? Spiller inn ny versjon av «Karate Kid» i Beijing

Smith sier at det ikke gjør noe for han å få de stygge tilbakemeldingene. Han tar gjerne støyten for at de neste generasjonene vil tenke at det som er unormalt nå er normalt.

Modell for kvinnekampanje

Smith er blant modellene for høstens Louis Vuitton kvinnekampanje. Selv har han lagt ut et av bildene fra høstens kampanje på sin instagram, med teksten: «Tusen takk Louis Vuitton og Nicolas Ghesquiere for muligheten til å påvirke denne verdenen.»

Til Nylon forteller den kreativedirektøren i Louis Vuitton, Nicolas Ghesquiére, at Smith representerer en generasjon som representerer sann frihet.

– En generasjon som er fri for normer og spørsmål om kjønn, sier Ghesquiére.

Han mener Smith viser en interessant måte å inkludere hele verdens garderobe i sin egen.

– Han har funnet en instiktiv balanse som gir hans utrolige holdning en ny norm. Det inspirerte meg i den kreative prosessen med denne kolleksjonen, sa han.

«Karate Kid»: Spilt inn 1,7 milliarder

Smith forteller magasinet at han visste shooten ville påvirke verden.

– Vi visste alle at dette ville påvirke kulturen, og forandre verden, sier han.

Jaden Smith er Will and Jada Pinkett Smith sin eldste sønn sammen. I tillegg til å ta et standpunkt i debatten om kjønn, så lager han både musikk og er skuespiller. Hans første store rolle var i The Pursuit of Hapyness, der spilte han sammen med faren Will Smith, som sønnen til hans karakter.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder