UT AV SOFAEN: Tore Petterson (tv.) blir i år en av dommerne i «Skal vi danse». Han er tidligere kjent fra NRK-programmet «Sofa», sammen med sin kompanjong Adam Schjølberg under Gullruten. Foto: NTB Scanpix

«Sofa»-Tore blir «Skal vi danse»-dommer

Tore Petterson går fra å kommentere i sofaen til å kommentere bak dommerbordet.

  • Linn-Christin Marthinussen

Artikkelen er over tre år gammel

Onsdag ble årets «Skal vi danse»-par offentliggjort, men fortsatt er det knyttet spenning til hvem som blir høstens programledere, og hvilke personer som skal bedømme kjendisene på parketten.

Les også: Tore Petterson med i kjendis-«Farmen»

Hva gjelder sistnevnte er det nå klart at Tore Petterson (37) - kanskje best kjent fra NRK-serien «Sofa» - blir en av dem som skal stå med makten over poengtavlen.

SPURT OM Å VÆRE DELTAKER: Tore Petterson ble i første omgang spurt om å selv danse i konkurransen, noe han takket nei til. Da han ble bedt om å være dommer, var det ingen tvil. Foto: Geir Egil Skog / TV 2

– Jeg ble opprinnelig spurt om å være deltaker i år, men med all den treningen det innebar hadde jeg dessverre ikke anledning, sier han til VG.

– Overlevde grunnet dans

Petterson forklarer at det var leit å måtte takke nei til det å selv svinge danseskoene over parketten, men desto større var gleden da han fikk tilbud om å være i dommerpanelet.

– Det er utrolig moro å få denne sjansen. Endelig får mamma og pappa igjen for å ha brukt tusenvis av kroner på danseskole for meg i mine yngre dager, sier 37-åringen og ler.

For på tross av at komikeren og TV-personligheten ønsker å spre humor og glede bak dommerbordet, har han faktisk lang erfaring fra dans selv.

– Jeg drev med sportsdans i 10 år, men sluttet da jeg var rundt 17 for å studere musikk. Jeg har savnet det siden. For min del ble dansen en måte å overleve.

– Hvordan det?

– Jeg ble mobbet som barn. Jeg fylte derfor dagene med dansetrening, slik at jeg slapp å konfrontere min egen realitet. Det har på mange måter reddet meg, sier han.

Les også: Homofile mobbes i skolen: – Ville kutte ut livet

– En bitch

TV-profilen forteller videre om sin enorme kjærlighet for dans. Med sceneerfaringen i bagasjen, og utallige timer tilbrakt som publikummer for TV eller live-opptredener, ser Petterson for seg at han har mye å komme til bordet med.

– De andre dommerne vil dømme på et helt annet grunnlag enn meg. Min jobb er å se den helhetlige innsatsen. Jeg har i tillegg alltid vært en forkjemper for «underdogen», og mener at dansen ikke behøver å være feilfri for å være vakker.

– Jeg tror jeg blir en snill type. Jeg ser i alle fall ikke for meg å snu, og plutselig bli en bitch, sier han lattermildt.

Petterson vet hvor mye trening det innebærer å bli en proffdanser. Selv har han stor tro på flere av kjendisene som deltar i år, og gleder seg mye til å følge dem utover høsten.

DOMMERE: Egor Filipenko som er tidligere proffdanser i SVD, Merete Lingjærde, prorektor ved Kunsthøgskolen i Oslo, leder for en av danseutdanningene ved samme skole, og kunstnerisk leder for Oslo Dance Ensemble, samt Trine Dehli Cleve som har vært dommer i samtlige sesonger av SVD. Foto: TV 2

– Jeg gleder meg til å se Eli Kari Gjengedal og Jenny Jenssen, og tror de kommer til å smile om kapp. Det betyr mye for meg, da jeg elsker å se danseglede. Under researchen min har jeg også funnet ut at Markus Bailey har god rytme. Det blir spennende å se hvem som kommer til å overraske.

Sammen med Merete Lingjærde, Egor Filipenko og Trine Dehli Cleve utgjør firkløveret altså årets dommerpanel.

Les også: Egor Filipenko fortsetter som danse-dommer tross fengselsstraff

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder