STÅR IKKE FRAM: – For hvor viktig er det egentlig hvem man er forelska i? spør Sophie Elise. Foto: Helge Mikalsen VG

Sophie Elise: – Jeg har vært forelsket i jenter

Etter massakren på nattklubben for homofile i Orlando gleder
Sophie Elise seg til Pride-paraden i Oslo.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Homofil, heterofil, bifil, lesbisk, jeg bryr meg ikke om hva man nå enn er, skriver Sophie Elise i sitt siste innlegg.

Rosabloggeren fra Harstad tok onsdag kveld et knusende oppgjør med homofobi i et innlegg på bloggen sin titulert «Det er bare kjærlighet».

Innlegget kommer som en respons på den groteske massakren på en nattklubb for homofile i Orlando, Florida.

Bakgrunn: Slik var det grusomme dramaet i Orlando

49 mennesker ble drept i angrepet, og bloggeren skriver det er rett tidspunkt for innlegget – både i kjølvannet av angrepet på homofile, og for henne. Hun går hardt ut mot de som bruker homofil som skjellsord eller definerer mennesker ut fra legningen deres.

VGs Morten Hegseth: – Det er på tide å homse løs

I innlegget beskriver hun også sin egne erfaringer med forelskelser i både gutter og jenter:

– Man blir forelsket i den man blir forelsket i, og jeg har vært forelsket i to jenter. Hadde det funket og jeg ble kjærester med en jente så hadde jeg ikke tenkt noe mer over det enn om jeg er kjæreste med en gutt. Jeg flørter med jenter, har dratt hjem med jenter fra byen, jeg har vært forelsket i jenter, jeg har gjort samme med gutter og det er helt OK, fortsetter hun.

Sophie Elise misbrukt på nett: – Det verste jeg har opplevd i hele mitt liv

Sophie Elise avviser at innlegget om legning kan leses som et «jeg står fram-opplegg». Hvem hun forelsker seg i er kun en ørliten del av den hun er, mener hun. Nå gleder hun seg til skeive dager som avholdes i Oslo som arrangeres den 17. til 26. juni.

– For gjett hva? Det er det fineste som finnes, og det er bare kjærlighet. Jeg gleder meg til PRIDE-dagene i Oslo og jeg gleder meg til årene som kommer, hvor jeg håper alle kan vise forståelse for hverandre og slutte å slenge ut ting som «du er så gay» eller «hun ser litt lesbisk ut». Det finnes ikke en sånn greie, avslutter hun innlegget.

Sophie Elise flashet puppen på fest: Her forklarer hun

Lest denne? Sophie Elise varslet foreldre om unggutters trakassering

Sophie Elise hadde ikke mulighet til å besvare VGs henvendelser onsdag kveld

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder