– Målet er å gå ned i vekt

SYNGER I REGNET: Stian Blipp og Atle Pettersen - nylig hjemme fra jul- og nyttårsferie i henholdsvis Mexico og Marokko - blir høstens musikalstjerner på Folketeatret i Oslo. Foto: Trond Solberg , VG

Stian Blipp og Atle Pettersen blir musikalstjerner

Trening, trening og atter trening står på timeplanen når kompisene Stian Blipp (25) og Atle Pettersen (26) debuterer som musikalstjerner i «Singin' In The Rain» til høsten.

Artikkelen er over fire år gammel

Det er Folketeatret i Oslo som satser på en ny generasjon musikalartister i den klassiske musikalen «Singin' In The Rain», basert på filmen fra 1952 der Gene Kelly danset og sang seg inn i historiebøkene med tittellåten.

Og dansing blir det mye av i den nær tre timer lange forestillingen. Derfor har radarparet allerede lagt seg i hardtrening.

– Dansing og stepping. Vi har prøvd steppeskoene, men det var kanskje ikke så mye som minnet om stepping ennå, sier Atle Pettersen, og kan ikke dy seg for en liten blødme;

– Vi må definitivt «step up the game». Bokstavelig talt!

Flere kjente fjes som har fått ny jobb de siste par årene: Eskil Pedersen, Bjørn Einar Romøren, Tora Berger og Atle Antonsen.

Likevel tror ikke Atle Pettersen - sist sett på NRK1 på lille julaften, kvelden før kvelden - at treningen blir noe problem, ettersom han kaller seg seg selv en treningsnarkoman. Da han for en tid tilbake skulle trene turn, havnet han på en trening med det norske turnlandslaget, og Stian Blipp har også fått turn-nestor Espen Jansen som en slags personlig trener.

– Han krever ekstremt mye! Akkurat nå er jeg litt grinunge, fordi jeg må trene så hardt på ting jeg ikke kan. Jeg har alltid trent hardt, men ikke på den måten; vanligvis trener man jo på ting man kan fra før, sier Blipp.

– Men målet er å gå ned i vekt, slik at jeg blir lett på tåa til premieren, sier han.

Stian Blipp kaller forespørselen om å gjøre en musikal for «helt hinsides». Nettopp derfor måtte han si ja.

Les også: Da Stian Blipp fikk sitt eget danseprogram

HAR DANSET FØR: Stian Blipp (øverst til venstre) er ikke helt ukjent med dansing fra før. I 2008 kom han til finalen i den første sesongen av Norske Talenter med dansetruppen Absence. Foto: TV2 Foto: ,

– Jeg fikk ekstremt lyst til å gjøre det, men trodde ikke at jeg fikk tid på grunn av tv-avtaler og slike ting. Så jeg prøvde å holde entusiasmen litt tilbake. Det var sinnssykt deilig når vi fikk ryddet schedulen slik at det gikk. Det som kanskje motiverer meg mest, er at dette i utgangspunktet egentlig er en umulig oppgave, sier han.

For Atle Pettersen - som jo har stått på en scene utallige ganger som artist - blir dette også et viktig skritt videre i karrieren.

– Jeg har hatt sykt lyst lenge til å gjøre en musikal. Dette er en unik mulighet til å utvikle underholdningsgenet, sier han.

LES OGSÅ: Atle Pettersen overtar Beat for Beat

At de to er kompiser, ser de på som en stor fordel.

– «Singin' In The Rain» handler jo om to kompiser, så jeg tror vi kommer til å pushe hverandre fremover. Like sterkt konkurranseinstinkt har vi også, sier Pettersen.

– Jeg vet jo at denne rollen på et eller annet vis kommer til å tære på deg - da er det greit å ha en du kjenner godt ved siden av deg, sier Blipp.

De ler når vi antyder at det ikke bør tas en Justin Bieber på Folketeatret i høst, for det blir garantert vannsøl på scenen i «Singin' In The Rain».

– Vi har vann på raideren. Vi går faktisk ikke på scenen om det ikke blir vann der...

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder