Foreldrene sjokkert og lykkelig over seieren

STOLTE FORELDRE: Foreldrene, Marta Vølstad Jensen og Sven Olav Jensen var både overrasket og sjokkert over at datteren gikk av med Idol-seieren i kveld. Foto: Espen Braata

Moren om Siri: Ba henne vente med Idol

Siri Vølstad Jensens (17) foreldre trodde også at rockeren Eirik Søfteland skulle vinne Idol.

  • Sofia Storhaug

Artikkelen er over seks år gammel

Men som tidenes yngste Idol-vinner danket Siri Vølstad Jensen (17) ut forhåndsfavoritten, Eirik Søfteland (24).

Foreldrene innrømmer til VG at de var skeptiske i starten.

STOLTE FORELDRE: Idol-vinner Siri Vølstad Jensen (17) har to stolte foreldre i salen i kveld. Foto: Espen Brataa

- Jeg var litt skeptisk til at hun skulle melde seg på Idol i begynnelsen. Jeg sa til Siri at jeg synes hun kunne vente i ett år, fordi jeg synes det var litt tidlig for en ung jente som henne. Hun er jo bare 17. Men det var kanskje bra at jeg ikke lot henne vente, ler mamma Marta Vølstad Jensen.

Rørt pappa: Jeg har nesten ikke ord

Foreldrene har siden da fulgt datteren med stort engasjement. Pappa Sven Olav Jensen er rørt over det datteren har prestert.

- Det har vært veldig spennende å følge henne. Hun har utviklet seg mye og jeg merker at hun har blitt både tryggere og mer selvsikker etter at hun meldte seg på Idol. Dette er bare helt uvirkelig, jeg har nesten ikke ord, sier en tydelig rørt og preget far.

Moren nikker bekreftende til faren på sidelinjen, og er i fullstendig sjokk over at datteren gikk av med seieren i kveld.

Overrasket over seier

- Det har vært fantastisk å følge Siri gjennom dette her. For å være helt ærlig hadde jeg aldri trodd det var hun som skulle vinne i kveld. Jeg var helt sikker på at det var Eirik som skulle vinne. Det var jo så mange som heiet på han, forteller pappa Sven Olav.

Nå skal de feire Idol-seieren med datteren, som de mener er verdens beste.

- Som datter er Siri en fantastisk snill og omsorgsfull jente,
sier en overlykkelig mor til VG, og legger til:

Betyr alt

- Siri betyr alt for oss. Vi er utrolig glad i henne og hun er en fantastisk datter. Nå er vi bare kjempestolte og gleder oss på hennes vegne. Hun fortjener bare det beste, sier moren, som også forteller de har fått mange positive tilbakemeldinger:

- Responsen fra de andre i lokalbygden har vært helt enorm. Det har vært et voldsomt engasjement i lokalsamfunnet. Jeg vil ikke helt si hvor mye jeg har brukt på å stemme på henne, men det har blitt mye sier faren.

LES TOR MILDES DOM OVER DELTAKERNES PRESTASJONER I KVELD

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder