SLITER PÅ SETTET: Vin Diesel forteller at det har vært vanskelig å kontrollere følelsene foran kamera når kamerat og kollega Paul Walker ikke lenger er tilstede. Foto:Chris Pizzello,Ap

Skuespilleren om tapet av venn og kollega Paul Walker: Vin Diesel: – Et av de mørkeste øyeblikkene i mitt liv

Vin Diesel (47) forteller at det har vært vanskelig å kontrollere følelsene foran kamera, etter at hans nære venn og «Fast & Furious»-kollega Paul Walker døde i fjor høst.

  • Marthe Berg
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Actionskuespilleren forteller ifølge nettstedet Canoe at det plutselige tapet av kameraten og kollegaen har påvirket hans prestasjon på filmsettet.

– Det er tungt. Jeg har mistet folk mens jeg vokste opp, men brorskapet til Paul Walker var noe helt annet, sier han.

«Fast & Furious»-stjernen Paul Walker mistet livet i en bilulykke i slutten av november 2013. 40-åringen og hans forretningspartner Roger Rodas (38) skjente av veien og kraset i et tre, før Rodas Porsche eksploderte i et flammehav.

Den amerikanske skuespilleren var verdenskjent for sin medvirkning i actionfilmserien «Fast & Furious», hvor dramatiske bilscener er en stor del av handlingen.

Måtte late som om Walker var tilstede

Innspillingen av den syvende filmen ble satt på vent etter den tragiske ulykken, slik at skuespillerne og crewet skulle få tid til å sørge, og forfatterne skulle få muligheten til å skrive om filmens handling.

Skaperne av filmene bestemte at Walkers rolle skal leve videre, ved hjelp av hans familie. Paul Walkers brødre Cody (25) og Caleb (36) fullfører de gjenstående scenene i hans ære.

Tilbake på settet opplevde Diesel at den tragiske hendelsen fremdeles påvirket hans prestasjoner.

– Jeg har vært skuespiller hele livet, og de lærer deg ikke hvordan du skal sørge over noen og samtidig late som om de spiller i en scene sammen med deg.

– Det er et av de mørkeste øyeblikkene i mitt liv, forteller han.

FART OG SPENNING: «Fast & Furious»-filmene byr på dramatiske og actionfylte scener der både Vin Diesels karakter Dominic Toretto og Paul Walkers rolle som Brian O'Conner havner i kniper som ofte må løses ved farlige oppdrag. Foto:Jaimie Trueblood,Ap

Revurderer farlige scener

Diesel og Walker har tilbrakt utallige timer sammen på settet under innspillingen av de populære, actionfylte bilfilmene.

– Vi vokste opp sammen i denne bransjen, vi ble berømte sammen og vi representerte (film) serien sammen. Han var partneren min, sier han.

Dødsfallet til Walker har fått skuespilleren til å tenke seg om to ganger før han spiller inn risikofylte scener til filmen.

– Mange tenker ikke over at du setter livet ditt på spill mer enn du burde når du spiller i disse actionfilmene, sier Diesel.

«Fast & Furious 7» har etter planen kinopremiere i april 2015.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder