FEIRER MED CHAMPAGNE: Fra venstre: Skuespiller Gard Eidsvold, Stellan Skarsgård og regissør Hans Petter Moland. Foto: Terje Bringedal, VG

«Kraftidioten» klar for hovedprogrammet i Berlin

For tredje gang har Hans Petter Moland laget film god nok for konkurranseprogrammet i Berlin. Med seg har han blant andre Stellan Skarsgård, Kristofer Hivju og Pål Sverre Hagen.

  • Øystein David Johansen
  • Borghild Maaland

Artikkelen er over seks år gammel

Filmfestivalen i Berlin er en av filmverdenens viktigste, og det hender ikke altfor ofte at norske filmer blir plukket ut til selve hovedkonkurransen.

Moland tar med seg «Kraftidioten», med en rekke profilerte skuespillere på rollelisten.

Hans Petter Moland sier til VG at han gjerne vil ha med seg flere av skuespillerne til Berlin.

- Norge er det minste landet, men målet vårt er å ha den største delegasjonen!

Moland har også tidligere klart å komme med i hovedkonkurransen i Berlin.

Han fikk mye ros for den bisarre komedien «En ganske snill mann», også den med Skarsgård i sentral rolle. I 2004 vakte Moland oppsikt med den rørende «Beautiful Country» med Nick Nolte, Bai Ling og Tim Roth på rollelisten.

KLARE FOR BERLIN: Stellan Skarsgård og Gard Eidsvold som er med i «Kraftidioten». Foto: Terje Bringedal, VG

Fortellingen om en ung vietnamesers reise fra hjemlandet for å finne faren sin i USA berørte mange. Under pressekonferansen den gang ble Moland selv så rørt av en journalists varme omtale av filmen, at tårene flommet over hos den ellers sindige filmregissøren.
Moland er kjempeglad og stolt over å komme med i konkurransen for tredje gang.

- Det er kjempemoro og spesielt gøy å komme med en komedie i et så sterkt selskap. Det blir ikke noe lettere med årene, jeg blir mer og mer klar over hvor vanskelig det er å lage god film. Her har jeg hatt med meg gode medhjelpere i bøtter og spann sier han til VG, rett etter at nyheten ble kjent.

«Kraftidioten» er en film med Stellan Skarsgård i hovedrollen som brøytebilsjåføren Nils. Skarsgård sier aldri nei til Hans Petter Moland.

- Han er en av de beste regissørene jeg har jobbet med og i tillegg en god venn. Det er trivelig å henge i hop med han, sier Skarsgård til VG.

Han legger ut på hevntokt i narkoverdenen etter at sønnen hans blir funnet død, angivelig etter en overdose.

I andre roller finner vi sveitsisk-tyske Bruno Ganz, som for alltid vil bli husket for rollen som Adolf Hitler i «Der Untergang», Pål Sverre Hagen fra «Kon-Tiki», og Kristofer Hivju fra «Game of Thrones».

STJERNESPEKKET: Kristofer Hivju og Stellan Skarsgård i Hans Petter Moland-filmen «Kraftidioten». Foto: Nordisk Filmdistribusjon

b

Mer om

  1. Film

Flere artikler

  1. Skarsgård til VG: - Vi kan alle bli drapsmenn

  2. Karin Fossum-roman blir film

  3. Liam Neeson med sandwich-spøk på «norsk» film

  4. Hagen om skurkerollen: - Han er en tvers gjennom grusom fyr

  5. Laber start for Liam Neesons «norske» film

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder