I RETTEN: Chris Brown har fullført 191 av 1000 timer av samfunnstraffen som han ble idømt etter mishandlingen av eks-kjæresten Rihanna. Her er sangeren i retten under mandagens høring i Los Angeles. Foto: AFP

Chris Brown slipper fengsel

God oppførsel og fremgang i et rehabiliteringsprogram gjør at sangeren foreløpig unngår tid innenfor murene.

  • Martine Haug Nysether

Artikkelen er over seks år gammel

I stedet blir han beordret til å fortsette i behandling, melder nyhetsbyrået Ap.

Mandag måtte den omstridte artisten nok en gang møte opp i retten i Los Angeles, etter at han i november ble idømt tre måneders behandling på en avrusningsklinikk.

Aktor og statsadvokat i California, Mary Murray, ønsket å oppheve 24-åringens prøvetid og sende ham i fengsel. Det ble avslått av dommer James R. Brandlin.

Bakgrunnen for behandlingendommen var at Brown i slutten av oktober ble arrestert etter at han slo ned en mann i Washington. Han ble siktet for en forseelse etter episoden.

Et par måneder tidligere ble artisten dømt til 1000 timers samfunnstraff, samt prøvetid, for flere andre episoder.

Ønsket å oppheve prøvetiden

Dommer Brandlin la til grunn at Brown har oppført seg bra og gjort fremskritt i rehabiliteringsprogrammet, skriver Ap. Han beordret derfor sangeren til å fortsette behandlingen.

Aktor hevdet sangeren utgjør en økende trussel for samfunnet. Hun hadde ny informasjon om nesen til mannen som Brown skal ha slått ned i Whashington.

Browns advokat Mark Geragos hevdet derimot at Browns oppførsel siden den forrige høringen bare har endret seg til det positive, og oppfordret retten til å vente med å se hvordan DC-saken blir løst før de har en bevismessig høring.

Ny runde i retten

Dommeren beordret en ny runde i retten 28. februar.

Ifølge dommeren har Brown gjennomført 191 av 1000 timers samfunnstjeneste.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder