PÅ FESTIVAL: Michael Douglas var forrige uke under filmfestivalen i Cannes. Foto: AFP

Michael Douglas korrigerer oralsex-sitater

(VG Nett) Skuespiller Michael Douglas (68) føler seg feilsitert av The Guardian da de skrev at «oralsex var årsaken» til strupekreften hans.

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Siden The Guardian publiserte intervjuet med skuespilleren, har flere store internasjonale og norske medier, deriblant VG, skrevet om avsløringen som skuespilleren kom med.

Mandag går en talsmann for Douglas ut og sier at Douglas aldri har sagt at kun oralsex var årsaken til hans kreft.

- Han diskuterte hva som forårsaker kreft i munnhulen, blant annen gjennom en seksuelt overførbar sykdom, men han snakket ikke om sin egen sykdom, sier Allen Burry ifølge britiske SkyNews.

Til CNN sier talsmannen at skuespilleren ikke hadde tenkt å peke mot HPV som den eneste årsaken til strupekreften hans, men foreslå at det kunne være en mulig årsak.

Oralsex

Skuespilleren, som er gift med Catherine Zeta-Jones, ble søndag sitert i The Guardian på spørsmålet om han angret på sine år med røyking og drikking, som tidligere har vært antatt å være årsaken til sykdommen.

Da svarte skuespilleren angivelig:

- Nei. Og uten å være for spesifikk er denne formen for kreft forårsaket av HPV, som faktisk kommer fra oralsex med en kvinne. Jeg var bekymret for at stress forårsaket av min sønns fengsling hadde utløst det. Men ja, det jeg har er en seksuelt overførbar sykdom som forårsaker kreft.

The Guardian har selv ikke kommet med noen uttalelser etter at talspersonen avviser sitatene.

Kreftfri

Skuespilleren ble diagnosert med kreft i 2010, etter mange måneder med ubehag. Han gikk til flere leger, men de overså svulsten og gav han antibiotika.

Nå er han friskmeldt, og har vært kreftfri i mer en to år.

Ifølge USAs National cancer Institute har hals-, strupe- og munnkreft som er forårsaket av HPV økt i løpet av de siste 20 årene, spesielt blant menn.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder