I HARDT VÆR: Reese Witherspoon og ektemannen Jim Toth - her på en basketkamp i mars i år. Foto: AP

Reese Witherspoon arrestert og fengslet

Nå er stjernen knust over egen oppførsel

Hollywood-stjernen Reese Witherspoon (37) skal ha tent på alle plugger da hun og ektemannen ble stoppet av politiet.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Ut fra beskrivelsene i amerikanske medier, kunne fredagens hendelse i Atlanta vært tatt ut av en typisk amerikansk film. Stjernen som raser mot politiet med frasen «Vet du ikke hvem jeg er?» - og politimannen som rister på hodet.

Men det var ingen film, selv om Oscar-belønte Reese Witherspoon riktignok er i Atlanta for å spille inn «The Good Lie».

Derimot var det fullt alvor for Witherspoon og agent-ektemannen Jim Toth (42) da de havnet i klammeri med lovens lange arm. Toth var sjåfør da de to ble stoppet fordi politiet mistenkte føreren som befant seg i feil fil, for fyllekjøring.

Skal ha ropt og skreket

Toth skal ha strøket på blåsetesten, men forholdt seg likevel rolig overfor politiet. Witherspoon, derimot, skal ha kjeftet politiet huden full og nektet å bli sittende i bilen som hun ble beordret til.

Filmstjernen, kjent fra «Walk The Line», «Legally Blonde» og en rekke andre kassasuksesser, skal ifølge Variety ha hengt ut av bilvinduet og ropt at hun mistenkte politimannen for ikke å være ekte politi.

- Vet du hva jeg heter? skal hun ha ropt, hvorpå politimannen svarte at han ikke gjorde det, og at han heller ikke trengte å vite det.

MUGSHOT: Reese Witherspoon og Jim Toth på politiets arrestfoto fra natt til fredag. Foto: AP


- Du kommer til å finne ut hvem jeg er. Og du kommer til å havne i riksdekkende nyheter, skal den rasende skuespilleren ha sagt før hun angivelig stormet ut av bilen og forklarte at «som amerikansk borger har hun rett til å sette føttene på amerikansk jord».

- Svært flau

Etter at nyheten om arresten nådde spaltene søndag, legger Witherspoon seg langflat.

«Jeg hadde helt klart drukket en drink for mye, og jeg er svært flau over de tingene jeg sa», lyder det i en pressemelding fra 37-åringen.

TO DAGER SENERE: Reese Witherspoon kastet glans over premieren på sin nye film «Mud» i New York - knapt to døgn etter arrestasjonen. Foto: AP

Hun forklarer at hun oppfattet sitasjonen som skremmende.

«Jeg var engstelig på vegne av ektemannen min, men det er ingen unnskyldning. Jeg oppførte meg respektløst overfor politimannen som gjorde jobben sin. De ordene jeg brukte den natten, gjenspeiler ikke den jeg er som person. Jeg er full av respekt overfor politiet, og jeg angrer svært på oppførselen min».

Ført bort i håndjern

Witherspoon skal ifølge Variety ha satt seg til motverge da hun ble arrestert og påsatt håndjern - til tross for at ektemannen skal ha forsøkt å roe henne ned.

Mens Toth er siktet for fyllekjøring og for å ha kjørt i feil fil, er Witherspoon siktet for ordensforstyrrelse.

Paret ble tatt med til politistasjonen og måtte tilbringe noen få timer i fengsel før de slapp ut mot kausjon. På politiets arrestfoto poserer Witherspoon med senket blikk. Den vanligvis så blonde 37-åringen er for tiden mørkhåret på grunn av rollen i «The Good Lie».

Første høring er satt til førstkommende mandag, men det er uvisst om stjerneparet selv kommer til å møte i retten.

Til tross for den turbulente helgen kastet Witherspoon glans over sin nye film «Mud» i New York søndag kveld - kun timer før nyheten sprakk i amerikanske medier.

Ripe i lakken

Witherspoons til nå så plettfrie rykte har dermed fått en ripe i lakken. Filmstjernen, som giftet seg med Toth for to år siden, fødte parets sønn i fjor . Hun har fra før av to barn fra sitt første ekteskap med filmstjernen Ryan Phillippe (39).

Pågripelsen fant sted uten at paparazzifotografer, som normalt følger superstjernene hvor enn de ferdes, var vitner.

Reese Witherspoon er blant Hollywoods best betalte kvinnelige stjerner, og amerikanske medier spekulerer nå på om hendelsen kan bli et hinder for karreiren videre.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder