DJEVELSK PRESIDENT: Kevin Spacey som Frank Underwood i sesong 3 av Netflix' «House of Cards». Underwood har allerede to mord på samvittigheten – hva skjer når han nå er verdens mektigste mann? Foto:David Giesbrecht/Netflix,

«House of Cards»: Dette har skjedd

ADVARSEL! Ikke les dette om du ennå ikke har sett de første

sesongene!

Å holde orden på det finmaskede nettet av giftige intriger, dolking i ryggen, bakvaskelser og kriminelle handlinger i «House of Cards» krever sitt. Her er noen hovedhandlingstråder fra de to første sesongene – før Sesong 3 braker løs.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Sesong 1

Francis «Frank» Underwood er Demokratenes mektige og ambisiøse innpisker i Kongressen. Han hjelper president Garrett Walker med gjenvalget, men presidenten holder ikke det han lovet: å utnevne Frank til utenriksminister. Dermed begynner Frank sitt kyniske hevntokt. Han og kona Claire, som leder en miljøorganisasjon i Washington, inngår en pakt om å knuse Walker.

KALD FISK: Franks kone Claire (Robin Wright) er nesten like manipulerende og kynisk som sin mann. Foto:Nathaniel E. Bell,Ap

Anmeldelse sesong 3: Grenseløs kynisme

En rekke personer blir brikker i ekteparets dødelige maktspill: Peter Russo, en lovende representant i Kongressen med alkoholproblemer, blir lurt opp i stry gjennom en innleid prostituert, Rachel Posner. Den unge kvinnelige journalisten Zoe Barnes får nyss om at Frank driver skittent spill da hun blir avisens reporter i Det hvite hus. Men Frank sjarmerer og innleder et seksuelt forhold til henne.

Etter hvert avslører Frank at han er totalt uten moralgrenser: Han myrder Russo da han blir en belastning og får det til å se ut som selvmord.

Frank hjelper presidenten med å finne ny visepresident, og blir sendt for å evaluere presidentens nære venn, industrimagnaten Raymond Tusk. Men – det viser seg at det var Tusk som skulle evaluere Frank! Sesong 1 ender med at presidenten tilbyr Frank visepresidentstillingen, og han aksepterer.

Sesong 2

Franks høyre hånd Doug Stamper utfører Franks skitne arbeid. Prostituerte Rachel er den eneste som kan knytte ham til Russos død, og Doug bringer henne i skjul utenfor byen i en hemmelig leilighet.

VGs anmeldelse av sesong 2!

Da Zoe kommer på sporet av henne, myrder Frank Zoe også, ved å dytte henne ut foran et tog på T-banen.

VET FOR MYE: Prostituerte Rachel Posner (Rachel Brosnahan) vet for mye om Frank Underwoods forbrytelser. Hun blir sentral i sesong 3 av «House of Cards». Foto:Kevork Djansezian,Reuters

Frank blir innsatt som visepresident, og må løse kompliserte forhandlinger med Kina, der Raymond Tusk er innblandet i lysskye industriavtaler. Frank greier å kompromittere Tusk og ødelegge hans vennskap med president Walker.

Claire på sin side manøvrerer seg inn i presidenthustruen Patricia Walkers sirkler og blir hennes fortrolige venn.

Les også: Derfor er Stoltenberg fan av «House of Cards».

Doug er besatt av Rachel. Han oppdager at hun har et lesbisk forhold. Desperat av sjalusi tvinger han henne med i bilen til et nytt oppholdssted. Rachel tror han skal drepe henne, og mens de raster slår hun ham trolig til døde med en stein i stedet.

En viktig sidehistorie er hvordan Frank mister en av sine eneste venner, Freddy Hayes, som har drevet Franks stamrestaurant.

Sesong 2 slutter med at president Walker må trekke seg grunnet anklager om korrupsjon og å ha fortiet bruk av beroligende medikamenter.

Dermed ligger veien åpen for Frank. I den siste, ikoniske scenen, slår Underwood to ganger i bordet på Det ovale kontor – som USAs nye president.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder