TV2-PROGRAMLEDER: Vår Staude har siden 2005 vært programleder for «God Morgen Norge. Her er hun avbildet i forbindelse med artistgallaen for Leger Uten Grenser i 2013. Foto:Jan Petter Lynau,VG

Vår Staude beklager etter utskjelt intervju: - Jeg formulerte meg klønete

Programlederen sier at hun aldri ville tatt opp religion i intervjuet med artisten Arshad Maimouni (21) dersom hun hadde forstått at han ikke ville snakke om det.

  • Maria Mikkelsen

Artikkelen er over fem år gammel

«God Morgen Norge»-programleder Vår Staude har denne uken fått kraftig kritikk for mandagens intervju med den unge R&B-artisten.

Arshad Maimouni (21) var gjest i TV2-programmet i forbindelse med utgivelsen av hans første album. Blant spørsmålene Staude stilte var:

-– Arshad, du er muslim. Sist jeg sjekket var det å være profesjonell musiker ikke helt forenlig med den troen. Hva slags reaksjoner har du fått?

– Jeg har bare fått positive reaksjoner, både fra bekjente, familie og ukjente, svarte Maimouni.

Inviterer ham tilbake

Staude besvarte ikke VGs henvendelser da VG omtalte saken onsdag. Men sent fredag kveld skriver hun på Maimounis Facebook-side:

– Jeg håper du har kommet deg helskinnet gjennom disse dagene. Hvis du vil komme tilbake i God morgen Norge og snakke med meg, blir jeg glad for det.

Det var TV2 som først omtalte Staudes beklagelse. Programlederen skriver at hun er lei seg for at hun har vært med på å skape så mye oppstyr, og viser videre til et intervju Maimouni tidligere har gjort med avisen Utrop.

– Klønete

TV2s aktualitetsredaktør, Gerard Helskog, har sagt at at dette intervjuet var bakgrunnen for tematikken i intervjuet i «God Morgen Norge».

Maimouni er sitert på dette i avisen:

– Det er ingen hemmelighet at musikk ikke er tillatt i islam. Det eneste som er lov rent musikalsk, er trommeslag som hjelper deg å holde takten. Men alt er relativt: Noen av de folka jeg ser på fredagsbønn, er de samme jeg ser på utested senere på kvelden med en drink i hånden.

PLATEAKTUELL: R&B-artist Arshad Maimouni er aktuell med minialbumet «Verdi(er)». Foto: NINO MINIC,

Det blir ikke vist til dette sitatet i TV2s intervju.Vår Staude skriver:

– Hadde jeg forstått at du ikke ønsket å snakke om det du hadde fortalt om religion og karrierevalg i Utrop-artikkelen, så hadde jeg ikke tatt det opp på den måten. Jeg formulerte meg klønete.

- Snakket mer om religion

Maimouni har ved midnatt ikke besvart Staudes kommentar på sin Facebook-side. Han har tidligere retweetet mange av de kritiske meldingene om intervjuet på Twitter.

Kommentar:Synd og skam, TV2!

Onsdag fikk VG formidlet denne uttalelsen fra hans manager Gunnar Greve:

– Det gir meg ingen glede at Vår Staude og TV 2 får masse trøbbel for dette, men det jeg tror folk reagerte på er at vi snakket mer om religion enn musikk i forbindelse med intervjuet om min platedebut. Noe jeg for så vidt er enig i, men også noe jeg allerede har glemt.

Her er hele Facebook-meldingen fra Vår Staude:

«Hei Arshad! Jeg er lei meg for å ha vært med på å ha forårsaket så mye oppstyr. Hadde jeg forstått at du ikke ønsket å snakke om det du hadde fortalt om religion og karrierevalg i Utrop-artikkelen, så hadde jeg ikke tatt det opp på den måten. Jeg formu lerte meg klønete. Jeg håper du har kommet deg helskinnet gjennom disse dagene. Hvis du vil komme tilbake i God morgen Norge og snakke med meg, blir jeg glad for det. Jeg ønsker deg en fin helg. Hilsen Vår Staude»

Les også

Mer om

  1. TV 2

Flere artikler

  1. Vår Staude i hardt vær etter tabbeintervju

  2. Kommentar: Synd og skam, TV2!

  3. Toppdommeren får ny jobb i Norges Fotballforbund: Edvartsen vil «avvæpne» fotball-rasismen

  4. Kjendisene som skaper storm i sosiale medier

  5. Christine Dancke slutter i P3

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder