Burt Reynolds er død

Skuespilleren døde torsdag morgen, 82 år gammel.

Det melder Hollywood Reporter.

Reynolds døde av hjertestans på et sykehus i Florida torsdag, ifølge US Magazine. Familien skal ha vært ved hans side.

Han skal ha gått bort torsdag morgen i et medisinsk senter i Florida, ifølge manager Erik Kritzer.

les også

Filmanmeldelse «22 July»: Utøya sett utenfra

Reynolds gjennomgikk en hjerteoperasjon i 2010.

Oscar-nominerte Reynolds spilte i blant annet «The Best Little Whorehouse in Texas» sammen med Dolly Parton i 1982 og «The Man Who Loved Women» med Julie Andrews i 1983.

Reynolds er mest kjent som karakteren Bandit i 1977-klassikeren «Smokey and the Bandit».

I 1998 ble han nominert til Oscar for rollen som pornofilm-regissør i filmen «Boogie Nights».

– Onkelen min var ikke bare et film-ikon; han var en generøs, lidenskapelig og følsom mann, som var dedikert til familien sin, venner, fans og skuespiller-studenter, sier niesen hans, Nancy Lee Hess, i en uttalelse.

– Han hadde helseproblemer, men dette kom helt uventet, står det videre.

I uttalelsen beskriver hun ham som tøff. At han en gang brakk halebeinet i en elv, og likevel fullførte innspillingen av filmen.

– Det var sånn han var, sier hun.

les også

Derfor sa Anders Danielsen Lie ja til å spille Breivik i «22 July»

– En filmstjerne av den gamle sorten

– Han var på mange måter en erke-klassisk filmfigur i kommersiell amerikansk film. Stor, sterk og forfører, et mannfolk med stor M, beskriver Jon Selås, tidligere filmanmelder i VG gjennom 30 år, den nå avdøde skuespilleren.

Han beskriver Reynolds som en håndverker innen den mest kommersielle typen film. En sympatisk mann, som mange likte godt. En med mye selvironi.

les også

«Hva vil folk si» vant kampen om å bli Norges Oscar-håp

– Det er nok mange som føler at dette er veldig rart. Det var utrolig at han hadde blitt 82 år også. Han passet kanskje ikke til å bli en gammel mann, sier Selås.

– Hva mister filmverdenen?

– En filmhistorisk erketype, som det kanskje ikke er så mye plass til lenger. Han var en slags romantisk fyr, det er ikke så mange igjen av dem, med en nokså tilbakelent spillestil. Han var en filmstjerne av den gamle sorten, sier Selås.

les også

FBI fant savnede rubinsko etter 13 år

Etterlater seg én sønn

Reynolds film «Defining moments» er ventet i desember. Han skulle også ha en rolle i filmen «Once Upon a Time in Hollywood», som har kinopremiere i 2019.

Den kjente skuespilleren var gift med Judy Carne fra 1963 til 1965 og Loni Anderson fra 1988 til 1993. Han etterlater seg sønnen Quinton Anderson Reynolds.

Reynolds var tidligere en stjernefotballspiller på skolen og spilte for Florida State.

VANT: Reynolds vant Golden Globe-pris for beste birolle for sin rolle i Boogie Nights fra 1997. Han ble også Oscar-nominert for denne rollen. Foto: MARK J. TERRILL / AP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder