Skappel: - Glad jeg lever

(VG Nett) - Hadde det ikke vært for dansepartneren min Janusz, ville jeg sannsynligvis ha brukket nakken, sier Dorthe.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

AV: CAMILLA BJØRN og Marte VIKE ARNESEN (foto)

SKADET: Dorthe Skappel smalt ansiktet mot isen. Foto: VG, MARTE VIKE ARNESEN

Jeg takker gudene for at jeg lever, sier Dorthe Skappel (44) om den dramatiske Isdans-ulykken sist fredag.

Skappel ble hastet i ambulanse til Ullevål universitetssykehus etter at hun falt med ansiktet mot isen under generalprøven til TV2-programmet Isdans, der kjendiser konkurrerer mot hverandre i kunstløp sammen med profesjonelle isdansere.

Nå er hun usikker på om hun i det hele tatt vil stå på skøyter igjen.

Feil timing

Ulykken fant sted da dansepartneren Janusz Komendera (33) mistet balansen mens han holdt Dorthe over hodet i det som skulle være et foroverløft. men i stedet endte med at glamdronningens ansikt smalt mot isen.

- Jeg husker ingenting av selve smellet, men rett etterpå var jeg overbevist om at jeg hadde knust hele ansiktet. Vi har snakket oss gjennom episoden utallige ganger i ettertid og kommet frem til at jeg ikke kjente Janusz` timing, dermed falt vi litt ut av takt rett før løftet.

- Psykisk tøft

Heldigvis er Janusz så erfaren at han greide å vri meg slik at jeg ikke brakk nakken. Men i stedet falt på siden av ansiktet, forklarer God kveld, Norge-programlederen.

Etter sykehusoppholdet har Dorthe brukt mye tid på å ta vare på de rundt henne som var i sjokk etter ulykken. Spesielt av dansepartner Janusz, som følte mye skyldfølelse etter fallet.

Tirsdag satte hun seg imidlertid på flyet til Bergen for å forberede seg til å lede TV-prisutdelingen Gullruten for niende gang - en jobb Skappel aldri vurderte å trekke seg fra. Bortsett fra kraftig hevelse og blåmerker i ansiktet, samt noen strukne nakkemuskler, ser det foreløpig ut til at Dorthe har sluppet unna ulykken uten alvorlige skader.

- Psykisk er jeg ute å kjøre. Det tøffeste for meg har vært å innse hvor nær jeg var å brekke nakken. En i produksjonen som så fallet mitt, kom bort i går å sa bare så du vet det, den mannen reddet livet ditt. Jeg tror det var da det gikk opp for meg hvor alvorlig det kunne blitt. Jeg takker gudene for at jeg lever, forklarer Dorthe.

Nytt perspektiv

Under Gullruten er planen å bruke tung teatersminke for å skjule de grufulle blåmerkene.

- For meg er det helt uviktig hvordan jeg ser ut i trynet. Jeg skal gjennomføre Gullruten uansett. En slik ulykke setter ting i perspektiv, og et par blåmerker er ubetydelige, sier Skappel bestemt.

Publikum var ikke i ishallen da ulykken skjedde. TV-produksjonen, de andre Isdans-deltagerne, dommere og fotografer ble imidlertid vitne til fallet, som er så stygt at TV2 ikke vil vise det for noen.

- Jeg er blitt fortalt at flere som var tilstede måtte gå ut av ishallen og kaste opp, fordi synet var så fælt, sier Skappel mutt.

- Fortsetter du i Isdans, eller er du ute av konkurransen?

- Først må jeg selvsagt snakke med legen og produksjonen. Programmet har jo liksom vært min baby fra starten av, og det har vært litt av en opplevelse. Men jeg må tenke på helsa først, så jeg vet ærlig talt ikke om jeg står på skøyter igjen, sier Dorthe.

- Hvordan har du tenkt til å lade opp til Gullruten?

- Jeg har ledet programmet i så mange år at jeg vet hvor jeg skal stå, ting går liksom på skinner og det hjelper veldig i en tid som dette. Jeg kjenner scenen og den fantastiske produksjonen. Når jeg har fri ligger jeg i badekaret og leser gjennom manus for 27. gang, forklarer Skappel.

Sendte SMS

Gullruten-produsent Geir Bie var blant de første som ble informert om Dorthes fall, og sier produksjonen er imponert over Skappels vilje til å lede fredagens TV-prisutdeling.

- Dorthe sendte meg en SMS like etter hun ble skrevet ut fra sykehuset der hun lovte å komme seg på beina. Vi tar hensyn til Dorthes skader og har gjort litt om på åpningen av Gullruten. Ellers er alt stort sett som vi egentlig hadde tenkt. Dorthes innsats er utrolig, sier Bie til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder