FORTSETTER BEHANDLINGEN: Familien er bekymret for Paris Jackson og ønsker at hun skal få videre behandling utenfor Los Angeles. Her er hun fotografert i oktober 2011 med farens berømte jakke. Foto: AP

FORTSETTER BEHANDLINGEN: Familien er bekymret for Paris Jackson og ønsker at hun skal få videre behandling utenfor Los Angeles. Her er hun fotografert i oktober 2011 med farens berømte jakke. Foto: AP

Paris Jackson (15) fortsetter å gå til behandling

Bestemoren er bekymret

Michael Jacksons datter skal flyttes fra en psykiatrisk avdeling i Los Angeles til et behandlingssenter utenfor byen.

Martine Haug Nysether
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

I begynnelsen av juni ble Paris Jackson (15) kjørt til sykehus i all hast, etter at hun hadde prøvd å ta sitt eget liv.

Nå forteller en kilde nær Jackson-familien at Paris kan være på vei til et mer langsiktig opphold ved et behandlingssenter utenfor byen, etter hennes opphold på en psykiatrisk avdeling ved UCLA Medical Center i Los Angeles.

- Paris vil bli boende minst en uke til, før hun blir flyttet over til et behandlingssenter hvor hun vil få ekstra omsorg, sier kilden til People Magazine.

Tøff tid for familien

Bestemoren Katherine Jackson har delt omsorgsrett for Michael Jacksons tre barn, og ifølge kilden har den siste tiden vært svært tøff for bestemoren.

- Dette har vært svært vanskelig for Mrs. Jackson. Hun gjentar stadig at hun ikke har noen erfaring med hvordan man skal håndtere noen i en slik situasjon, forteller kilden.

Like etter selvmordsforsøket varslet domstolen i Los Angels at de ville granske forholdene rundt tenåringsjenta, for å se om hun får den omsorgen hun trenger.

Vanskelig avgjørelse

Etter en lang diskusjon innad i Jackson-familien om hva som er det beste for Paris, ble det bestemt at 15-åringen skal flyttes til et behandlingssenter utenfor byen. Det var Paris' biologiske mor, Debbie Rowe, som i samråd med leger tok den endelige avgjørelsen.

Ifølge kilden People Magazine har snakket med var avgjørelsen delvis basert på bestemorens frykt for at hennes barnebarn hadde havnet i feil gjeng i Los Angeles. Nå håper Katherine Jackson at oppholdet vil føre til at barnebarnet hennes få tid og plass til å helbrede seg.

SISTE ORD: Paris Jackson fortalte hele verden hvor glad hun var i faren sin under minneseremonien. Her er hun omringet av popstjernens søsken på scenen i Staples Center i Los Angeles. Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS

Paris Jackson er den avdøde popkongens eneste datter. For tiden pågår søksmålet fra Michael Jacksons familie mot konsertarrangøren AEG Live, som Jackson-familien mener har noe av skylden for at Michael Jackson døde av en overdose i juni 2009, like før han skulle holde 50 konserter i London.

Fredag vitnet Harvard-professor og søvnekspert Charles Czeisler i rettssaken, og hevdet at pop-kongen gikk 60 dager uten søvn.

Paris Jackson rørte en hel verden til tårer under minneseremonien for popkongen i juli 2009.

- Jeg vil bare si, siden jeg ble født har pappa vært den beste far man kan tenke seg. Og jeg vil bare si at jeg elsket han så høyt, sa Paris Jackson gråtkvalt fra scenen i Staples Center i Los Angeles.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder