MILJØFORKJEMPER: Leonardo DiCaprio har jobbet for å redde planeten siden 1998. Foto:Jordan Strauss,Ap

Leonardo DiCaprio prøver å redde verden med pengedonasjoner

Skuespilleren donerer nesten 122 millioner kroner til organisasjoner som jobber for å redde planeten.

  • Angelica Hagen

Artikkelen er over fire år gammel

Den 40 år gamle filmstjernen har tjent millioner av dollar på filmene sine. Tirsdag annonserte han at stiftelsen «Leonardo DiCaprio Foundation» donerer 15 millioner dollar, altså rundt 122 millioner norske kroner til miljøbestemte saker.

Les også: Er hun DiCaprios nye flamme?

Flere organisasjoner vil motta støtte fra DiCaprio. Pengene skal hjelpe dem videre i arbeidet med å redde planeten, som ifølge skuespilleren sliter med klimaforandringer, nedgang i populasjonen og miljøskader.

Noen organisasjoner som vil motta støtte er «Save The Elephants», «World Wildlife Fund», «Natural Resources Defense Council» og «Wildlife Conservation Society».

– Ødeleggelsen av planeten vår fortsetter i et tempo vi ikke lenger har råd til å ignorere. Vi har et ansvar for å skape en fremtid der beboelighet av planeten vår ikke kommer på bekostning av de som bor på den, sier DiCaprio i en pressemelding.

40-åringen har vært opptatt av miljøet gjennom hele sin karriere. «Leonardo DiCaprio Foundation» ble opprettet i 1998, ett år etter at han gjorde seg kjent i filmen «Titanic». Nå støtter skuespillerens stiftelse prosjekter i over 40 land.

I fjor holdt skuespilleren tale under FNs klimatoppmøte i New York.

Vi ser eksempler på ekstremvær, og isen i Vest-Antarktis og på Grønland smelter med en enestående hastighet, tiår før vitenskapelige prognoser. Ingenting av dette er retorikk og ingenting er hysteri – det er fakta, påpekte DiCaprio i talen.

Se hele talen i videoen under (saken fortsetter nedenfor):

I 2005 kjøpte superstjernen sin egen ubebodde øy utenfor Belize. I april ble det kjent at han vil bygge sitt eget øko-hotell på øya.

Skuespilleren har uttalt at målet med luksus-resorten er å redde miljøet i området. Planen er at resorten skal bidra til å rehabilitere økosystemet på øya og i området rundt.

Ifølge New York Times skal området ha blitt utsatt for overfisking, skogavhogging og jorderosjon. DiCaprio, som har blitt utnevnt til fredsambassadør for FN, skal nå jobbe sammen med forskere for å utarbeide kunstige korallrev og drivhus for sjøgress.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder