KOMEDIE: Nils Vogt og Sven Nordin klar for Riksteater-turne. FOTO: JAN PETTER LYNAU/VG Foto: ,

Nordin & Vogt på tur landet rundt

Hovedrollene i Riksteatrets «Litt av et par»

Med mot i brøstet og humor i bagasjen drar Sven Nordin (57) og Nils Vogt (66) på turné landet rundt.

Borghild Maaland
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

– Vi er begge glade i å reise, men det er første gang vi drar på en så omfattende turné. 52 forestillinger over det meste av landet; det blir krevende, men også hyggelig, sier Sven Nordin og Nils Vogt.

Duoen har hovedrollene i Neil Simons herlige komedie «Litt av et par», som skal på turné med Riksteatret. Premieren er 2. oktober, og etter landsomfattende turne i hele høst, skal forestillingen spilles på Chat Noir over nyttår. Stykket handler om to gode, litt outrerte venner, som etter den enes skilsmisse må dele leilighet.

Stadig gjenkjent

Nordin og Vogt har tidligere lagt Fjernsyns-Norge for sine føtter gjennom de populære seriene «Mot i bristet» (1993–97) og «Hos Martin» (2004). Nå skal de sammen møte et stort publikum «live».

– Vi blir stadig minnet om disse seriene, ettersom de dukker opp i reprise på TV-kanalene, sier Nordin. – I det siste har det vært «Hos Martin» som oftest blir kommentert. Det er utrolig hvor seiglivet seriene er. Jeg kan møte en flokk med småtasser fra barnehagen som vet hvem jeg er på grunn av TV-seriene, fortsetter Nordin.

Kollega og kompis Vogt tilføyer: – Vi regner med at under turneen vil nok en del publikummere har referanser til våre roller som Karl og Nils i «Mot i bristet». Vi har nok et godt publikum der ute i folkedypet. Mange har kanskje store forventninger, som vi naturligvis håper å innfri.

– Men det er viktig å poengtere at «Litt av et par» ikke er noe show med oss to, det er en fin komedie med mye humor, men også alvor. Sven spiller den pokerglade og selskapelig anlagte Oscar og jeg er hans pedantiske venn Felix. Jeg kan utmerket forstå en del av de tingene Felix gjør og sier, men jeg er gudskjelov ikke så sosialt udugelig som han er.

Oppfølger til «Børning»?

Nordin er for tiden aktuell i høstens til nå mest populære norske film, «Børning», som snart er sett av 350 000 publikummere.

– Filmen har en eventyrlig suksess. Jeg hadde ikke trodd at den skulle bli populær. Interessen for filmen viser at det er et rimelig stort bilmiljø i Norge, samtidig som storyen fungerer godt. Det snakkes derfor om en oppfølger, en «Børning 2», sier Sven Nordin.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder