HYLLER STJERNEN: Skuespillerne Lindsay Lohan og Kevin Spacey er blant dem som hyller avdøde Robin Williams. Foto:,PA

Stjernene sørger over skuespiller Robin Williams' død

På sosiale medier strømmer det inn kondolanser fra noen av verdens største kjendiser etter at skuespilleren ble funnet død i sitt hjem mandag.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Natt til tirsdag (norsk tid) ble Robin Williams funned død i sitt eget hjem, 63 år gammel. Ifølge politiet skal stjernen trolig ha begått selvmord. Det uventede dødsfallet har fått en rekke kjente skuespillere, artister og komikere til å ty til Twitter for å uttrykke sin sorg.

Protokoll: Del ditt beste Robin Williams-minne.

Besøkte 12 år gamle Lohan

Etter en lang karriere i film- og komibransjen, hadde Williams fått et stor nettverk av kjente venner. Blant dem som minnes skuespilleren på Twitter, er Lindsay Lohan, som skal ha fått besøk av nettopp Williams da hun som 12-åring spilte i «Foreldrefellen».

«Jeg vil aldri glemme hans godhet. For et enormt tap. Jeg kondolerer.», skriver Lohan.

Komiker Chevy Chase var blant dem som kjente Williams godt, og han vil minnes Williams som en god venn.

«Robin og jeg var veldig gode venner, som lider av den samme, lite kjente sykdommen: depresjon. Jeg hadde aldri forventet en slik avslutning på hans liv. Gud velsigne ham og Gud velsigne oss alle for hans liv! Jeg kan ikke tro det. Jeg er overveldet av sorg. For en fantastisk mann/gutt, og for et enormt talent i den viktigste kunsten - komedie! Jeg elsket ham.»

Mara Wilson debuterte i filmen «Mrs. Doubtfire» hvor hun spilte med Williams. Hun uttrykker sin sorg på Twitter.

«Veldig trist, veldig opprørt. Veldig glad jeg ikke trenger å høre om dette gjennom Twitter. Jeg kommer sannsynligvis til å ta litt fri en stund.»

SØRGER: Barack Obama og hans familie sender sine kondolanser til Robins familie. Foto:Espen Sjølingstad Hoen,VG

Den amerikanske presidenten Barack Obama sendte også ut en uttalelse for å dele sine tanker om Williams.

«Robin Williams var en pilot, en doktor, et geni, en barnevakt, en president, en professor, Peter Pan og alt mellom der. Men han var i særklasse. Han kom inn i våre liv som et romvesen, men endte opp med å nå inn i menneskers sjel. Han fikk oss til å le. Han fikk oss til å gråte. Han ga fritt og sjenerøst av sitt grenseløse talent til de som trengte det mest – fra våre tropper stasjonert i utlandet til marginaliserte grupper på gatene her til lands. Hele Obama-familien sender våre kondolanser til Robins familie, hans venner og alle som fant sin stemme og sitt vers takket være Robin Williams.»

Twitrer om samarbeidet

Flere skuespillere minnes også sitt samarbeid med Williams i ulike filmer. Blant annet jobbet Ben Stiller med Williams i flere filmer som «Natt på museet», hvor de to har hovedrollene som Larry Daley og Theodore Roosevelt.

«Jeg møtte ham da jeg var 13, og jeg var en stor fan. Han var så snill. Jeg så ham være snill mot hver eneste fan jeg har sett ham med. Og han var så sjenerøs mot andre skuespillere. Han fikk alle rundt seg til å føle seg spesielle og like mye verdt, selv om han var et geni», skriver Stiller i en følelsesladet melding på Twitter.

I en uttalelse til Rolling Stone forklarer Stiller videre at han først møtte Williams på en komiklubb. Den gangen var Stiller 13 år gammel.

SØRGER: Ben Stiller har jobbet med Williams flere ganger, og han vil huske ham som omtenksom. Foto:,wenn

– Jeg var der sammen med foreldrene mine, og plutselig hørte jeg en stemme som ba meg holde meg sammen med moren min slik at jeg var trygg. For en 13-åring som var stor fan av Williams «Mork & Mindy», var det som om verden tok slutt. Jeg vil aldri glemme det, sier han.

Williams fikk stor suksess gjennom filmen «Mrs. Doubtfire» hvor han spiller en fraskilt far som utgir seg for å være den nye hushjelpen for å kunne være nærmere sine barn. Skuespilleren Sally Field spiller ekskona hans i filmen, og hun uttrykte sin sorg over dødsfallet til sin tidligere kollega i en uttalelse.

«Jeg er lamslått og trist etter å ha hørt om Robin. Jeg er trist for komedie-verdenen. Og så veldig trist på vegne av hans familie. Han lyste alltid opp når han fikk folk til å le, og han fikk dem til å le hele sitt lange liv. Utrettelig.»

Regissør og skuespiller Ron Howard minnes også kollegaen på sosiale medier. De to møttes under innspillingen av den amerikanske TV-serien «Happy Days», hvor Williams spilte Mork.

«Vi mistet Robin... Jeg så ham først som geni da han i løpet av to timer på settet skapte Mork foran øynene våre. En snill sjel. En strålende skuespiller. RIP.»

«Enormt talent», «omtenksom» og «smart»

Flere komikere, skuespillere, talkshow-verter og andre profilerte personer har hyllet Williams i sosiale medier. Williams har preget Hollywood, både som skuespiller og komiker, og flere kollegaer og fans ønsket å uttrykke sin sorg på sosiale medier. Skuespilleren John Travolta mener at Williams var enestående i det han gjorde, og at han var den snilleste personen han hadde møtt.

SØRGER: John Travolta skriver at han aldri har kjent en snillere person en Williams. Foto:å©sven//aff-usa.com,Pa Photos

«Jeg har aldri kjent en snillere, smartere og mer omtenksom person enn Robin... Hans engasjement for å løfte humøret vårt og gjøre oss glade, kan ikke sammenlignes med noen andre.»

«Twilight»-stjerne Anne Kendrick delte på sin side et utdrag av diktet «O Captain! My Captain!», opprinnelig skrevet av Walt Whitman i 1865 som en hyllest til Abraham Lincoln.

Diktet blir referert til gjentatte ganger i filmen «Dagen er din» (1991). Der spiller Williams en kostskolelærer som ønsker å gå utenfor boksen, og når han får sparken på grunn av det, trosser elevene den strenge rektoren ved å reise seg opp på pultene og gi læreren avskjedshilsenen «O Captain, My Captain».

Stjerneregissøren bak suksessfilmer som «E.T» og «Indiana Jones»-filmene, Steven Spielberg, sørget sin døde venn med en offentlig uttalelse.

«Robin var et tordenvær av et komisk geni og vår latter var torden som støttet ham. Han var en kamerat, og jeg kan ikke tro at han er borte.»

SØRGER: Skuespilleren Minnie Driver uttrykte sin sorg på Twitter. Foto:,Pa Photos

Skuespilleren Minnie Driver benyttet også sosiale medier for å uttrykke sin sorg.

«Hjertet mitt er knust. Robin var en vakker, snill sjel. Jeg takler ikke at han er borte. Så utrolig synd på familiens vegne.»

Skuespiller Kevin Spacey skriver på Twitter at han vil savne kompisen sin.

«Robin Williams fikk verden til å le og tenke. Jeg vil huske og hedre det. En stor mann, skuespiller og venn. Jeg vil savne ham grenseløst.»

Produsentene av «The Crazy Ones», TV-serien som Williams spilte en hovedrolle i, slapp en uttalelse hvor de skrev at han var unik.

«Robin Williams var en komedie-gigant, og selv om vi kun kjente ham personlig i én sesong, var han varm, morsom og virkelig profesjonell. Gjengen elsket både ham og å jobbe med ham, og kjærlige tanker går til hans familie og venner. Han var unik.»

Her er andre kondolanser som er delt på Twitter siden nyheten kom:

https://twitter.com/J0HNNYDepp/statuses/498976423445405696
https://twitter.com/lindsaylohan/statuses/498973678399262720

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder