BLIR UFRIVILLIG FAR: Mikael Persbrandt i rollen som sangeren Thomas Jacob sammen med Sofus Rønnov som han plutselig får ansvaret for. Foto: Nordisk Film. Foto: Nordisk Film

Rebellen Persbrandt har funnet roen

BERLIN (VG) Den tidligere skandaleombruste skuespilleren trives som 50-åring og trebarnsfar og gidder ikke være rebell lenger. I sin nye film spiller han en eksnarkoman sangstjerne som plutselig får en liten gutt å ta seg av.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Jeg var mer en rockerebell før, nå tar jeg spørsmålene som måtte komme, sier Mikael Persbrandt midt i intervjuet med VG og smiler lurt.

Han er på filmfestivalen i Berlin hvor han viser sin nye film «En du elsker».

Her spiller han en suksessfull, men ensom og isolert sanger av Leonard Cohen-typen. Han blir oppsøkt av datteren som skal legges inn på avrusning, og plutselig står han med ansvaret for hennes lille sønn, hans eget barnebarn.

I en scene i filmen sier karakteren hans i et intervju at han er dritt lei av å snakke om «dop, alkohol og skilsmisser».

Persbrandt er definitivt ikke uvant med å få de samme spørsmålene selv, og er enig med rollefiguren.

- Ja, det kan jeg skrive under på! Den eneste forskjellen på meg og ham er at når jeg går fra dette intervjuet så begynner jeg ikke å synge! Dop, alkohol og skilsmisser var det letteste, spør meg heller hvordan det var å synge og spille gitar, humrer skuespilleren som flere ganger understreker at han trives «midt i livet».

PÅ FILMFESTIVAL: Mikael Persbrandt promoterer filmen «En du elsker» i Berlin. Foto: Øystein David Johansen

- Da jeg var yngre var jeg sint, vill og impulsiv og jeg fikk ut energien i rollene mine. Da jeg ble eldre fikk jeg de samme rolletilbudene ,det var ikke like moro. Men, nå har de ordentlige rollene kommet tilbake, jeg er 50 og føler meg ordentlig komfortabel. Jeg trengte bare å lære å synge.

- Det er en god følelse det, å være 50, og ikke ha svaret på alt!

Persbrandt skryter av sangpedagogene han hadde i filmen, og sier han fikk skrekken av å få mikrofonen dyttet opp i ansiktet. Persbrandt sier han er sjenert, så å spille en tilårskommen artist med suksess var ikke noe som falt lett for skuespilleren.

- Det var virkelig skremmende. Jeg spilte ikke i noe band, jeg spilte ingen instrument på skolen, og jeg ble ikke sunget for av moren min da jeg var liten.

Persbrandt har hatt mange reisedøgn de siste årene. Han har spilt inn «Hobbiten» på New Zealand, og han har spilt inn cowboyfilm i Sør-Afrika med Mads Mikkelsen.

Mandag drar rett fra Berlin hjem til Stockholm for å spille inn en ny runde med «Beck», og kan være far på ordentlig igjen.

- Det er blandede følelser jeg går tilbake til «Beck». Det gode er at jeg slipper å reise, så jeg kan plukke opp barna på skolen annenhver dag. Og så kan jeg le hele veien til banken. Det kjipe med det er at jeg har gjort 26 episoder allerede.

Ville du likt å se dine egne barn bli skuespillere?

- Vel, han eldste sa her om dagen at han ville bli skuespiller. Tenk gjennom det en gang til, sa jeg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder