FUKTIG KVELD: Kristian Valen (til venstre) holder et godt grep rundt konjakk-flasken på nachspiel hjemme hos rockelegenden Slash og konen Perla Ferrrar i det kjendistunge nabolaget Mulholland Drive i Los Angeles. Foto: Per Henrik Stenstrøm/P4

Kristian Valen (38) var på nachspiel hos rockelegende

Tidligere Guns N' Roses-gitarist Slash (48) inviterte både komiker Kristian Valen og P4- topper til fuktig kveld hjemme hos seg. Selv drakk han vann.

 • Sofia Storhaug

Artikkelen er over seks år gammel

Kristian Valen pendler for tiden mellom Oslo og Los Angeles. Det var mens han bodde der, at han først ble kjent med rockelegenden.

- Jeg møtte Slash og konen hans Perla Ferrar i fjor gjennom venner her i Los Angeles. De er utrolig hyggelige mennesker, forteller Valen til VG.

«Griseflaut»

Valens første møte med rockelegenden resulterte i fylleangst.

- Første gang jeg festet med Slash var «griseflaut». Jeg trodde jo han skulle oppføre seg som en rockestjerne, så da kunne jo ikke jeg komme til kort. Han serverte meg cherry fra mormoren, men det var først da jeg hadde drukket opp hele flasken at jeg fant ut at han var blitt avholds.

NORGESVENN: Slash kom på besøk til Bergen i fjor for å holde konsert. Foto: Hallgeir Vågenes/VG


Mens Slash var klar i toppen, ble Valen bedugget.

- Når jeg blir full lager jeg ikke så mye lyd. Jeg sitter mest i et hjørne og smiler. Men lyset var ikke akkurat på for å si det sånn. Slash kom bort til meg dagen derpå og virket ganske sjokkert. Han lo mens han spurte meg «Herregud, går det bra med deg» og «Det er lenge siden han hadde sett noen bli så fulle som deg». Selv gikk jeg med solbriller og prøvde å skjule skammen.

Fikk jobb i P4

Den fuktige kvelden endte i vennskap, og da fem personer fra P4 tok turen over til Los Angeles, fikk de bli med på nachspiel til rockekongen.

- Da jeg satt med P4-folkene ringte de for å høre om jeg ville komme over en tur. Selv om jeg hadde med meg fem folk på slep, sa de ja til det - så lenge jeg kunne gå god for dem.

FÅR VALEN PÅ BESØK: Michael Andreassen i P4 får besøk av Kristian Valen hver onsdag i radio-showet «Michael Direkte». Her sammen med Silje Stang. Foto: Frode Hansen/VG


Nachspielet med Slash resulterte i jobb for den profilerte komikeren. Nå blir han radiovert i P4. Valen skal i første omgang jobbe onsdager i «Michael Direkte» sammen med Michael Andreassen.

- Da vi satt på nachspielet spurte P4 meg om jeg ikke kunne tenkt meg å begynne å gjøre radio igjen. Det kunne jeg jo selvfølgelig. Jeg elsker det mediet. Hadde jeg ikke startet i radio, så hadde jeg aldri fått lov til å gjøre så mye galskap som jeg har gjort, sier Valen og legger til:

- Radioens Elvis

- For meg er radio litt som psykologen.

P4s programredaktør, Per Henrik Stenstrøm var i sjokk da han møtte Slash.

- Jeg trodde jo ikke mine egne øyne da jeg så Slash. Slash drakk vann, mens vi andre forsynte oss godt fra rockelegendens barskap. Stemningen ble veldig god, og han fortalte oss masse om sine Norgesbesøk og hvor godt han likte Norge. Han var utrolig sympatisk og hyggelig. Konen hans var også veldig opptatt av Norge.

Stenstrøm er glad for at Valen skal begynne å jobbe i P4 igjen.
- Han er jo radioens Elvis. Han har et kjærlighet til det mediet, og har et register på stemmer og karakterer jeg aldri har sett makan til.

Mer om

 1. Kultur

Flere artikler

 1. Guns N´ Roses overrasket alle - gjenforent i natt

 2. Pluss content

  Guns N’ Roses-skandalene: Heroin, studiosex og søksmål

 3. Pluss content

  Ble presset til frieri på Mallorca

 4. Pluss content

  Michaels vei ut av alkoholen: Reparerte angst med alkohol

 5. Pluss content

  Michael Krohn i stort intervju: Rocker på overtid

Fra andre aviser

 1. Programlederen fremsto som kanalens store suksess. I realiteten måtte sjefen betale regningene hans.

  Bergens Tidende
 2. Beats fra graven

  Aftenposten
 3. TV3-kommentatoren fryktet nådeløs dom fra tv-seerne

  Aftenposten
 4. OL-kongen Phelps var langt nede: - Det beste jeg kunne gjøre, var å ta mitt eget liv

  Aftenposten
 5. OL-kongen Phelps var langt nede: - Det beste jeg kunne gjøre, var å ta mitt eget liv

  Fædrelandsvennen
 6. Brann-profilens nye grep: Kuldekammer og bading i mørket

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder