GLEDESTÅRER: Angelina Jordan etter at hun ble utropt som vinner fredag kveld. Foto: TV2

Angelina vant «Norske talenter»: - Jeg vil hjelpe barn som ikke har det bra

Angelina Jordan (8) stakk av med seieren i «Norske talenter». Nå vil hun bruke sangen til noe nyttig.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Angelina Jordan gråt da hun stakk av med seieren i talentprogrammet i kveld.
- Jeg vil synge for å hjelpe barn som ikke har det bra. Jeg er overveldet, sa Angelina til VG rett etter at hun ble ropt opp.

- Dette er helt utrolig, sa hun til Solveig Kloppen mens programmet pågikk.

Angelina vinner 500.000 kroner etter å ha gått til topps i «Norske talenter». De pengene skal nok mamma Sara Astar passe på til Angelina fyller 18 år.

VG traff også moren rett etter at datteren ble utropt som vinner. Hun var selvsagt storfornøyd, men vil fokusere på skolen for den lille jenta.

- Jeg vil at hun skal fortsette på skolen, der er vi veldig strenge, sier Astar til VG.

Fredag var det duket for finale i «Norske talenter». I alt var det ti finalister som kjempet om TV-seernes gunst. Men det var lille Angelina som imponerte mest. Med 46 prosent av stemmene vant hun hele konkurransen.

Dommerne Lisa Tønne, Bjarte Hjelmeland, Omer Bhatti og Mia Gundersen klarte ikke holde tårene tilbake og var fra seg av begeistring etter Angelina hadde fremført låten Summertime, fra operaen «Porgy and Bess», skrevet av George Gershwin.

- Jeg drømmer meg helt bort. Tusen takk for det du gir oss, sa Omer om Angelina etter hun hadde fremført.

- Det hjelper ikke hvor mange ganger du sier «don't you cry», jeg klarer ikke å la være. Jeg skulle prøve, men du treffer noe inni meg når du synger. Jeg sitter å tenker at om ti år, så er du 18 år. Det er helt ufattelig. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, sa en måløs Bjarte Hjelmeland.

- I dag var det grining på høyt nivå, det var tårer for deg. For meg så er det helt utenomjordisk. Folk må jo stemme på dette her. Jeg har aldri opplevd lignende, sa en imponert Lisa Tønne.

- Du har en helt unik formidlingsevne. Det er stort, en gave fra universet. Du er en stor gave for alle, sa en rørt Mia Gundersen.

Etter at vinneren var ropt opp måtte dommer Bjarte Hjelmeland si at han ikke var overrasket i det hele tatt.

- Jeg synes jo dette var helt fantastisk, og vi har vel alle følt hele tiden at det har ligget i kortene at Angelina lå utrolig godt an til å vinne denne konkurransen. Og da hun leverte så godt som hun gjorde i dag, sang hun seg inn i alles hjerter, sa han til TV2.

Men det var ikke bare dommerne det lille YouTube-fenomenet imponerte i kveld. Også det amerikanske magasinet People, og kjendisbloggeren Perez Hilton har latt seg sjarmere.

«Se denne 8-årige norske jenta synge Frank Sinatra på perfekt vis», lød overskriften i det amerikanske bladet.

I går fortalte Angelina til VG at musikken er livet hennes.

- Jeg har lyst til å dele musikken med andre og synge for hele verden. Også vil jeg jeg hjelpe andre barn som ikke kan få sin drøm oppfylt, uttalte Angelina.

Hennes første audition ble vist neste 7 millioner ganger på YouTube og fremførelsen av «Fly me to the Moon» på «Senkveld» er i skrivende stund vist nesten 5 millioner ganger.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder