DØD: Patrick Swayze måtte gi tapt mot kreften i natt, ifølge en talsmann for familien. Foto: Reuters

Swayze tapte kampen mot kreften

(VG Nett) Skuespilleren Patrick Swayze måtte til slutt gi tapt for kreftsykdommen. Den verdenskjente skuespilleren døde i dag 57 år gammel.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

En talsmann for familien melder at filmstjernen måtte gi tapt for kreften i dag, melder Associated Press.

Swayze har spilt i en lang rekke storfilmer, men er kanskje best kjent for sin rolle som danseinstruktøren Johnny Castle i «Dirty Dancing» fra 1987, hvor han spilte mot Jennifer Grey's figur, tenåringen Frances «Baby» Houseman.

Han spilte også mot superstjernen Demi Moore i den Oscar-nominerte filmen «Ghost» i 1990.

LES OGSÅ:Swayze trosser kreftsykdommen

Mange prosjekter

Det var i august i fjor at «Dirty Dancing»-stjernen gikk ut med at han hadde kreft. Da hadde han selv levd med diagnosen i åtte måneder. De siste månedene har bilder av en stadig mer svekket Swayze gått verden over. Selv har likevel stjernen vært ved godt mot.

SYK: Bildene av en dødssyk Patrick Swayze sjokkerte verden. Foto: Stella Pictures


- Jeg har startet cellegiftbehandling igjen, og er en av de heldige som reagerer positivt på behandlingen. Dette er ikke slutten for meg, sa skuespilleren, ifølge bladet People i mars i år.

Swayze har, til tross for kampen mot kreften, nektet å ligge på latsiden. 57-åringen jobbet knallhardt med innspillingen av TV-serien «The Beast». Som om ikke det var nok, hadde han også begynt å skrive bok.

Utdannet danser

Patrick Wayne Swayze ble født i Houston, Texas av foreldrene Jesse Wayne Swayze og koreograf og ballettskole-eier Patsy Swayze. Hans far døde av hjerteinfarkt Ifølge sin egen nettside, er han delvis Apache. Hans bror, Don Swayze, er også en skuespiller. Swayze gikk på St Rose of Lima Catholic School, Oak Forest Elementary School, Black Middle School, og Waltrip High School i Houston. For det meste av sitt liv har han bodd i Oak Forest området i Houston. Hans formelle danseutdannelse tok han ved the Harkness Ballet og Joffrey Ballet Schools i New York.

Swayze har vært gift med Lisa Niemi siden 1975. Paret har holdt sammen siden Lisa, 15 år gammel, begynte å ta dansetimer hos Swayzes mor.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder