I KOMA: Den svenske modellen Anna Maria Moström kommer trolig aldri til å våkne, etter å ha blitt utsatt for en ulykke New York. Foto:/ Aftonbladet / Ibl Bildbyrå,

Svensk modell hjernedød etter ulykke

Tidligere Top Model-deltaker Anna Maria Moström (29) holdes i live ved hjelp av respirator, etter at hun onsdag ble påkjørt av en buss i New York.

  • Marthe Berg
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Den svenske modellen bodde og jobbet i USA, og skal ha syklet i hovedgaten på øyen Roosevelt, i New York, da hun truffet av bussen, melder svenske Aftonbladet.

Hun ble først kjent for svenske TV-seere etter deltakelsen i reality-programmet «Top Model», i 2005.

Alvorlig hodeskade

Bussen skal ha kommet i motsatt retning av det Moström syklet, og hun skal ha kollidert med fronten på bussen og dermed blitt slått i bakken da bussjåføren svingte mot venstre.

Moström ble fraktet til sykehus med alvorlige hodeskader, og har kjempet seg gjennom to operasjoner, men familien, som nå er på plass i USA, tror ikke datteren kommer til å våkne.

– Skaden er så alvorlig at hun nå er hjernedød. Det finnes ingen vei tilbake, og det er veldig, veldig trist, sier modellens far Ronny Moström.

Han forteller at datteren er koblet til en respirator og at legene i løpet av begynnelsen på denne uken vil se om hun er i stand til å puste på egenhånd.

Håper på et mirakel

Men selv om det viser seg at Moström klarer å puste for egen maskin, er legenes oppfatning at hun trolig aldri kommer til å våkne, skriver avisen.

Skulle hun derimot våkne, mener legene at alle hjernens funksjoner er irreversibelt opphørt, at hun vil være hjernedød.

– Det føles ikke verdig for en som har vært så full av fart og livsglede. Det er ikke hyggelig å se henne ligge der i sengen helt livløs. Det er trist, men det beste vil være om hun slutter å puste av seg selv og får sovne stille inn, sier faren, og legger til:

– Vi håper på et mirakel, men ifølge legene finnes det ingen realistisk sjanse for det.

Over hundre av Moströms venner har besøkt sykehuset for å vise sin støtte til venninnen og hennes familie. Faren forteller til Aftonbladet at en jazzsanger har spilt musikk og at rommet til modellen er fylt opp av bamser og andre gaver.

Familien har besluttet at datterens organer skal gis til organdonasjon.

Politiet i New York etterforsker saken, men Aftonbladet skriver at den 51 år gamle bussjåføren ikke er pågrepet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder