Amerikanske nettsider hyller kronprinsparet og barna

FÅR SKRYT: Flere utenlandske medier hadde møtt opp for å ta bilde kronprins Haakon, kronprinsesse Mette Marit, prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus og Marius Borg Høiby. Foto: Scanpix

Utenlandske medier: - Den norske kronprinsfamilien er søtest

Dagen etter at de poserte i bunad på trappene foran Skaugum, har kronprins Haakon, Mette-Marit og de tre barna sjarmert også de utenlandske mediene.

  • Martine Lunder Brenne

Artikkelen er over syv år gammel

Også internasjonale presse hadde møtt opp for å forevige den norske kronprinsfamilien i bunad på Skaugum på 17. mai, og dagen etter høster de lovord i amerikanske medier.

«Den norske kronprinsfamilien er den søteste», er tittelen på saken om kronprinsparet hos nyhetsnettstedet Huffington Post.

Moteprinsesse

«Både Haakon, Mette-Marit og de tre barna hadde på seg bunad (det ser merkelig ut på voksne menn, men utrolig søtt på lille prins Sverre Magnus) og de hadde til og med pyntet hunden Milly Kakao», skriver Huffington Post, som også tidligere har omtalt Mette-Marits designerantrekk.

Kronprinsessen har den sist tiden merkert seg som en svært trendy og designbevisst moteprinsesse i utlandet, noe som kommer tydelig fram i Huffington Posts omtale av bunaden.

«Den røde vesten og det lange skjørtet er en stor forandring for Mette-Marit, som vanligvis favoriserer nøytrale farger og luksustilbehør», skriver nettstedet.

I Norge fikk imidlertid Mette-Marit krass kritikk for hodeplagget hun bar senere på dagen, mens VGs moteekspert mente hun styrket sitt image som internasjonale moteprinsesse.

La merke til Ingrid Alexandra

Prinsesse Ingrid Alexandra fikk også spesielt mye oppmerksomhet på 17. mai, ettersom det var første gang hun gikk i barnetoget.

PASSET PÅ: Ingrid Alexandra hadde full kontroll på hunden Milly Kakao. Foto: Scanpix

«Norges framtidige dronning vokser opp til å bli en flott ung dame», skriver kjendismagasinet Hello Magazine og fortsetter:

«Mens brødrene hennes var i nasjonaldagstemning med bunad og det hele, var det Ingrid Alexandra som fikk mest oppmerksomhet».

Det amerikanske magasinet har også lagt merke til at det var Ingrid Alexandra som hadde oppgaven med å holde styr på familiehunden Milly Kakao på trappene foran Skaugum.

«Den unge prinsessen viftet med det norske flagget og smilte og lo mens hun og familien hilste til norske skolebarn. Det var også hennes oppgave å holde kontroll på hunden, hvilket hun gjorde på beundringsverdig vis», skriver Hello.

Det er lang tradisjon at kronprinsparet hilser barnetoget fra hovedtrappen på Skaugum. I år hadde Haakon, Mette-Marit og Ingrid Alexandra på seg bunader fra Asker, mens Marius og Sverre Magnus hadde Vest-Agder bunader fra mammas hjemsted.

Mens Ingrid Alexandra debuterte i barnetoget, fikk vesle Sverre Magnus stå på slottsbalkongen for første gang på 17. mai i år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder