NESTEN 25 MILLIONER: Cliff Richard har med onsdagens avtale fått nesten 25 millioner kroner i erstatning fra BBC. Foto: Jonathan Brady / PA Wire

Cliff Richard får 22 millioner kroner i erstatning fra BBC

I fjor ble han tilkjent 2,2 millioner kroner i erstatning fra BBC etter en dom i høyesterett. Nå har BBC gått med på å betale Cliff Richard 22 millioner kroner for å dekke popstjernens saksomkostninger. Men han er fortsatt ikke fornøyd.

Det er BBC som melder dette.

BBC ble av britisk høyesterett i fjor sommer dømt til å betale artisten en erstatning på tilsvarende 2,2 millioner norske kroner. Senere gikk kanalen med å betale 8,6 millioner kroner for å dekke hans saksomkostninger. Det er denne summen som nå er øket til 22 millioner kroner.

les også

Cliff Richard får millionerstatning av BBC

Richard (78) ble i 2014 etterforsket for en anklage om et overgrep mot en mindreårig gutt, som skal ha funnet sted i 1985. Han ble imidlertid hverken siktet eller arrestert.

BBC-journalister rapporterte fra etterforskningen, deriblant en ransakelse politiet i Berkshire foretok på en av Richards eiendommer. Richard selv opplevde denne mediedekningen som en «alvorlig invadering» av privatlivet, og gikk av den grunn rettens vei.

les også

BBC vil ikke betale Sir Cliff erstatning

I retten forklarte Cliff Richard at han hadde brukt over 30 millioner kroner på å renvaske seg etter overgrepsanklagene fra 2014.

les også

Ingen overgrepstiltale mot Cliff Richard

– Han er naturligvis glad for at det er oppnådd enighet med BBC om kompensasjon for saksomkostningene i denne saken. Men Sir Cliff har lidd store økonomiske tap i forbindelse med denne saken sier en talsperson for Cliff Richard.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder