I AKSJON: Aksel Hennie i rollen som Roger Brown i «Hodejegerne». Foto: Nordisk Film AS

Pangstart for «Hodejegerne»

(VG Nett) Over 100.000 har sett filmatiseringen av Jo Nesbøs «Hodejegerne» i premierehelgen.

  • Martine Lunder Brenne

Artikkelen er over åtte år gammel

- Akkurat nå ringer du meg i et av de lykkeligste øyeblikkene i mitt liv, ler «Hodejegerne»-produsent Atle Vatn når VG Nett ringer mandag morgen.
Han har akkurat fått vite at 104.997 personer har fått med seg «Hodejegerne» siden premieren på fredag.

- Vi hadde høye mål, men jeg trodde aldri at vi skulle nå så mange publikummere på den første helgen. Det er en helt utrolig følelse, sier Vatv, og fortsetter:

- Dette er viktige tall for norsk film også. Det viser at publikum ikke svikter, noe man har spekulert i, Vatn til VG Nett.

«Hodejegerne», med Aksel Hennie i hovedrollen, har fått en blandet amerikansk mottagelse, men fikk terningkast fem av VGs anmelder.

- «Hodejegerne» åpner latterdøren, presser deg neglebitende lengst ut på kinosetet - og tvinger deg nesten til å grave frem lommetørklet, skriver VGs anmelder Øystein David Johansen i sin anmeldelse av filmen.

Les hele anmeldelse her.

Til sammeligning slo «Max Manus» alle rekorder da den ble sett av over 140.000 i premierehelgen. «Hodejegerne» går nå den inn som den nest best besøkte premierehelgen for norske filmer, siden «Max Manus» i 2008.

LES OGSÅ: «Max Manus» sett av en halv million

Både produsent Asle Vatn og markedsdirektør i Nordisg Film Distribusjon AS Tom Erik Kolåsæter er dessuten storfornøyde med responsen fra det norske folk.

- Det morsomste har nesten vært å følge med på hva folk sitter og skriver om filmen på Twitter og Facebook - responsen er helt overveldende, sier Kolåsæter til VG Nett.

LES OGSÅ: «Hodejegerne»-Synnøve: - Tungt uten Aksel

Flere artikler

  1. Stor norsk filmhøst i vente

  2. Blandet amerikansk mottakelse for «Hodejegerne»

  3. «Hodejegerne»-suksess i USA

  4. Danske anmeldere liker «Hodejegerne»

  5. Hennie om Hodejegerne-rollen: - Verre våt enn naken!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder