ENESTE NORDMANN: Mona Jeanette Berntsen skal forsvare Norges danseære i torsdagens finale. Foto: TV Norge

Tror Mona kan gå helt til topps

- Hun er kanskje det største talentet jeg noen gang har sett, sier fjorårsvinner Hanna Mjåvatn.

Ida Anna Haugen
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Torsdag er det finale i «So you think you can dance, Scandinavia». Seks dansere skal kjempe om tittelen Skandinavias beste danser, og et stipend på 500 000 kroner.

Mona Jeanette Berntsen er eneste norske danser igjen i konkurransen, og har seilt opp som en av favorittene til å gå av med seieren.

- Utrolig inspirerende

I fjor var det Hanna Mjåvatn som gikk av med seieren i den norske utgaven av programmet. Hun er mektig imponert over årets deltakere.

- De er helt fantastiske, og jeg blir så sinssykt inspirert av dem, forteller Mjåvatn til VG Nett.

Hennes beste tips til den som vinner torsdagens finale er at de må stole på seg selv og gjøre det de mener er best. Man kommer til å få mye oppmerksomhet i tiden etter seieren.

- Men det er bare morsomt. Det kom masse mennesker bort til meg og gratulerte meg, og lurte på hva jeg skulle gjøre videre, sier Mjåvatn.

Les også:Hanna vant dansefeber

Tøffere konkurranse

Til forskjell fra i fjor, da Mjåvatn vant, er det i år dansere fra Norge, Sverige og Danmark som konkurrerer mot hverandre. Dette har gjort konkurransen tøffere, mener Mjåvatn.

DANSESTJERNER: Disse seks danserne kjemper om å bli Skandinavias beste danser. Foto: TV Norge

- Det er blitt tøffere hele veien. Man vet jo allerede fra starten at det bare er fire jenter og fire gutter fra Norge som kommer til finalen, sier Mjåvatn.

Hun har latt seg imponere av venninnen Mona Jeanette Berntsen. Berntsen deltok også i fjor, sammen med Mjåvatn, men måtte gi seg på grunn av en skade i kneet. Nå er hun imidlertid tilbake for fullt.

- Mona er en utrolig flott jente, og hun er kanskje det største talentet jeg har sett. Så jeg tror absolutt hun kan gå til topps.

Mener Mona er beste jente

Også «Skal vi danse»-dommer Trine Dehli Cleve har fulgt danseprogrammet fra sofaen.Hun mener nivået på guttene har vært høyere enn hos jentene.

- Jeg har jo ikke sett de live, og det er jo annerledes enn å se de på TV, men ut i fra det jeg har sett mener jeg at guttene har holdt et høyere nivå, sier Dehli Cleve til VG Nett.

Dehli Cleve mener dansernes opptreden i finaleprogrammet kommer til å avgjøre hvem som går av med seieren. Det er ikke en som peker seg ut som favoritt.

- Men jeg mener Mona er den beste jenta, sier Dehli Cleve.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder