Her er årets «Skal vi danse»-par

En salig blanding av nye og gamle proffdansere skal lede kjendisene på parketten denne høsten.

 • Linn-Christin Marthinussen

Artikkelen er over tre år gammel

I juni ble det kjent hvilke kjendiser som skal underholde seerne under den tolvte sesongen av TV 2s «Skal vi danse».

Onsdag ettermiddag ble også høstens dansepar endelig offentliggjort, hvor seerne trolig vil dra kjensel på flere av de profesjonelle selskapsdanserne, samt at man vil bli introdusert for noen nye navn.

Programleder og artist Alex Rosén (48) skal denne høsten svinge seg over parketten med Alexandra Kakurina (33) som deltar i programmet for åttende gang.

– Det er helt fantastisk å bli partner med Alexandra. Får man danse med en russisk kvinne, så settes listen automatisk høyt. Hun er den beste partneren jeg kunne fått, sier en lattermild Rosén til VG.

Gått ned ti kilo første uken

Foruten å havne på førsteplass med Kristian Ødegård i 2006, har Kakurina også medvirket som dommer i underholdningskonseptet.

48-åringen, som har danset med Kakurina i en drøy uke allerede, forklarer at han ikke hadde en anelse om hva han hadde begitt seg ut på, før treningen startet.

– Jeg trodde jeg hadde kontroll, men det er definitivt ikke tilfellet. Jeg er som en elefant ute på parketten der. Det er en enormt krevende idrett, og jeg har rast ned ti kilo allerede første uken, forklarer han.

Det er kanskje litt tidlig å spå noe om, men har du troen på å nå langt?

– Altså, jeg er ikke med for å leke. Jeg er med for å vinne, men jeg ser jo at de andre parene er eksepsjonelle. Håper er i alle fall å nå en viss standard, sier han.

Bloggeren, modellen og designeren Camilla Pihl (35) er på sin side paret med Jørgen Nilsen (26) fra Bergen, som deltar i programmet for første gang.

Artist Jenny Jensen (52) skal svinge seg på parketten med Glenn Jørgen Sandaker (31), som medvirker i «Skal vi danse» for niende gang.

Den tidligere snowboardkjøreren Stine Brun Kjeldaas (41) blir dansepartner med svenske Don Benjamin Jayakoddy (21), som blant annet stakk av med seieren sammen med Adelén i fjor.

Programleder Markus Bailey (23) får på sin side danse med Mai Benedikte Mentzoni (24), som deltar for andre gang i programmet.

Vunnet konkurransen tidligere

Artist Raylee Kristiansen (18) tar over stafettpinnen fra Linnéa Myhre, og skal svinge seg med svenske Alexander Svanberg (29), som kom til finalen med bloggeren og forfatteren i 2014.

Hopplegenden Roger Ruud (57) får imidlertid prøve seg med en helt ny proffdanser i «Skal vi danse», nemlig Lillian Aasebø (23) fra Stavanger.

En annen som får danse med en partner som tidligere har tatt en kjendis til toppen av pallen, er artist Petter «Katastrofe» Kristiansen (27). Han skal nemlig svinge seg over parketten med Marianne Sandaker (28) som har medvirket sju ganger tidligere, hvor hun sammen med Atle Pettersen stakk av med seieren i 2011.

Les også: Seertallene faller og faller for «Skal vi danse»

Også «Iskrigerne»-profilen og den tidligere ishockeyspilleren Glenn Jensen (28) får danse med et ferskt tilskudd i «Skal vi danse»-familien, nemlig Ewa Trela (37) fra Polen. Hun har bodd i Norge siden 2012, og dette blir altså første gang hun medvirker.

Deltok i svensk versjon

Vær-anker Eli Kari Gjengedal (45) blir dansepartneren til Ivo Havranek (29), som man blant annet har sett danse med Gro-Helen Tørum i fjor.

«Farmen»-vinner Eilev Bjerkerud (27) har fått tildelt en ringrev i «Skal vi danse»-universet, nemlig Nadya Khamitskaya (33) som gjør comeback, og deltar for åttende gang.

Hun vant konkurransen både i 2010 med Åsleik Engmark, samt i 2013 med Eirik Søfteland.

Sist ut i rekken er OL-vinner og tidligere langrennsløper Kristin Størmer Steira (35), som får svinge seg med det nye tilskuddet av proffdansere, Fredric Brunberg (30). Han kommer fra Sverige, men har bodd i London de siste seks årene, og er blant annet kjent fra den svenske versjonen av «Skal vi danse».

Flere artikler

 1. Jenny Jenssen har gått ned 12 kilo i «Skal vi danse»

 2. Jenny Jenssen ute av «Skal vi danse»

 3. Petter «Katastrofe» Kristiansen ute av «Skal vi danse»

 4. Glenn Jensen er ute av dansen: – Synd å forlate sirkuset

 5. Camilla Pihl ute av «Skal vi danse»

Fra andre aviser

 1. Trude Drevland med i «Skal vi danse»

  Bergens Tidende
 2. Raylee danset seg videre

  Fædrelandsvennen
 3. Lørdag kveld kan Raylee vinne "Skal Vi Danse"

  Fædrelandsvennen
 4. - Jeg vet at dette blir et hardkjør

  Fædrelandsvennen
 5. Raylee er klar for Skal vi danse på TV 2

  Fædrelandsvennen
 6. Raylee imponerte dommerpanelet

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder