OSLO, NORGE 20111011: Carola Häggkvist kommer med ny plate: "Elvis, Barbara, och Jag". FOTO: JØRGEN BRAASTAD / VG Foto: Jørgen Braastad VG

Carola i fengsel etter biljakt

Den svenske artisten Carola Häggkvist (49) ble arrestert av politiet da hun var på Kos for å hjelpe flyktninger.

  • Kari Mette Hole

Artikkelen er over tre år gammel

Den tidligere Eurovision-vinneren Carola Häggkvist er kjent for sitt store engasjement for flyktningkrisen. I fjor skrev VG at sangeren pakket med seg alt familien kunne avse av klær og sko og reiste ned til den greske øya Kos for å hjelpe mennesker som tok seg over Egeerhavet, og hun har også hatt flyktninger boende hjemme hos seg i Sverige.

Men mens hun jobbet med å hjelpe mennesker i nød, ble Carola kastet i fengsel.

Det er den svenske avisen Expressen som først omtalte saken.

Da «Fångad av en stormvind»-sangeren lørdag var vert for det svenske radioprogrammet «Sommar i P1» forteller hun om dramaet som utspilte seg på den greske øya.

Fikk du med det denne?: Svensk bartender anmeldt for å ha sunget Carola-låt

Biljakt endte i arrest

Carola var ute på stranden i Kos da hun oppdaget noen tyver som forsøkte å stjele motoren på en av flyktningbåtene. Hun lykkes i å ta motoren fra dem, og kom seg i bilen sammen med åtte andre flyktninger, for å kjøre til politiet og levere motoren. Men tyvene la seg etter henne.

– De som var ute etter motoren ble helt gale og begynte å jage meg. Det ble en heftig biljakt, som på film, gjennom hele byen, forteller sangeren i radiointervjuet.

Fremme hos politiet går det derimot ikke som planlagt. Motortyvene anklaget Carola for å ha tatt i mot penger for å gi skyss til flyktningene i bilen. Da Carola protesterte høylytt på dette, ble både hun og flyktningene satt i arrest.

Carola sier i intervjuet at hun aldri ble ordentlig redd under hendelsen, og at hun ble sluppet ut etter et par timer. Hvorfor hun ble arrestert fikk hun derimot aldri vite.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder