OSLO, NORGE 20111011: Carola Häggkvist kommer med ny plate: "Elvis, Barbara, och Jag". FOTO: JØRGEN BRAASTAD / VG Foto: Jørgen Braastad VG

Carola i fengsel etter biljakt

Den svenske artisten Carola Häggkvist (49) ble arrestert av politiet da hun var på Kos for å hjelpe flyktninger.

  • Kari Mette Hole

Artikkelen er over tre år gammel

Den tidligere Eurovision-vinneren Carola Häggkvist er kjent for sitt store engasjement for flyktningkrisen. I fjor skrev VG at sangeren pakket med seg alt familien kunne avse av klær og sko og reiste ned til den greske øya Kos for å hjelpe mennesker som tok seg over Egeerhavet, og hun har også hatt flyktninger boende hjemme hos seg i Sverige.

Men mens hun jobbet med å hjelpe mennesker i nød, ble Carola kastet i fengsel.

Det er den svenske avisen Expressen som først omtalte saken.

Da «Fångad av en stormvind»-sangeren lørdag var vert for det svenske radioprogrammet «Sommar i P1» forteller hun om dramaet som utspilte seg på den greske øya.

Fikk du med det denne?: Svensk bartender anmeldt for å ha sunget Carola-låt

Biljakt endte i arrest

Carola var ute på stranden i Kos da hun oppdaget noen tyver som forsøkte å stjele motoren på en av flyktningbåtene. Hun lykkes i å ta motoren fra dem, og kom seg i bilen sammen med åtte andre flyktninger, for å kjøre til politiet og levere motoren. Men tyvene la seg etter henne.

– De som var ute etter motoren ble helt gale og begynte å jage meg. Det ble en heftig biljakt, som på film, gjennom hele byen, forteller sangeren i radiointervjuet.

Fremme hos politiet går det derimot ikke som planlagt. Motortyvene anklaget Carola for å ha tatt i mot penger for å gi skyss til flyktningene i bilen. Da Carola protesterte høylytt på dette, ble både hun og flyktningene satt i arrest.

Carola sier i intervjuet at hun aldri ble ordentlig redd under hendelsen, og at hun ble sluppet ut etter et par timer. Hvorfor hun ble arrestert fikk hun derimot aldri vite.

Mer om

  1. Carola Häggkvist

Flere artikler

  1. Carola Häggkvist frykter romanserykter – sier nei til «Skal vi danse»

  2. Carola sier hun ble misbrukt som 11-åring: – Et mareritt

  3. «Farmen kjendis»-deltager Runar Søgaard mener Carola lyver om bruddet

  4. Carola om kjæresteforholdet: - Det er litt på is

  5. Fremmed mann ville inn til Carola

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder