BRØDRE: Jonas Hoff Oftebro (t.h) går i fotsporene til skuespillerbror Jakob Oftebro, og skal begynne på Teaterhøgskolen til høsten. Her er de avbildet på Colosseum kino i forbindelse med sesongpremieren på «Game of Thrones» i 2016. Foto: Mattis Sandblad / VG

Jonas Hoff Oftebro kom inn på Teaterhøgskolen: – Endelig!

Jonas Hoff Oftebro (22) har for lengst vist at han ønsker å følge i skuespillerfotsporene til foreldrene og storebroren. Nå har han også kommet gjennom det trange nåløyet til Teaterhøgskolen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det er veldig stas, sier en glad Jonas Hoff Oftebro til VG.

Oftebro forteller at det er tredje gang han har søkt om skoleplass ved Teaterhøgskolen, og at han fikk vite den gledelige nyheten i går.

les også

Kristoffer Joner fortsatt sykmeldt etter katastrofefilm-ulykke

– Endelig gikk det! Alle gode ting er tre, smiler han.

Skolen, som er en del av Kunsthøgskolen i Oslo (KHIO), har hundrevis av søkere hvert år. Listen over de ti kandidatene som har fått plass i det prestisjefulle skoleinntaket er offentliggjort på Kunsthøgskolen sine nettsider.

Jonas Hoff Oftebro er sønn av skuespillerne Nils Ole Oftebro og Anette Hoff, og lillebroren til skuespiller Jakob Oftebro.

SKUESPILLERFAMILIE: Jonas Hoff Oftebro sammen med foreldrene Nils Ole Oftebro og Anette Hoff. Foto: Terje Bringedal / VG

Fått hjelp av familien

Jonas forteller at han har fått god hjelp både av foreldrene og storebroren i søkerprosessen.

– Jeg har lest med familien min, og alle sammen har hjulpet til med tekstlesing og regi. Familien min har vært veldig positive og fine, sier han.

Men nåløyet om skoleplass er trangt, og han forteller at de siste auditionrundene var «kanonfæle».

les også

Jakob Oftebro alvorlig brannskadet under «Hamilton»-innspilling

– Det var kjempetøffe runder, og den siste auditionrunden varte i to uker. Da måtte vi gjennom mye forskjellig, som sang, dans og workshops. Men det var veldig verdt det.

– Jeg gleder meg veldig til å få lov til å jobbe med veldig flinke mennesker de neste tre årene, og å utforske og lære masse sammen med de beste folka.

22-åringen har allerede opparbeidet seg mye erfaring som skuespiller, blant annet fra filmene «Olsenbanden Jr», «Bølgen» og «Børning 2».

PÅ FEST: Jonas Hoff Oftebro sammen med mamma Anette Hoff. Bildet er tatt i forbindelse med feiring av Toralv Maurstad sin 90 års dag i Nationaltheatret I 2016. Foto: Frode Hansen

I kinosuksessen «Bølgen» spilte Oftebro sammen med blant andre Ane Dahl Torp og Kristoffer Joner. Oftebro er også med i oppfølgeren «Skjelvet», som har premiere i august.

les også

Pappa Oftebro om sønnen Jakob: – Han fikk et voldsomt sjokk

– Jeg gleder meg veldig til premieren på «Skjelvet». Jeg skulle egentlig se filmen i forrige uke, men så fikk jeg ikke gjort det på grunn av opptaksprøvene, forteller den unge skuespilleren.

I 2017 spilte Jonas Hoff Oftebro og faren Nils Ole Oftebro far og sønn i feelgoodfilmen «Los Bando», og VG møtte dem på filmsettet.

Stolt familie

Jonas Hoff Oftebro forteller at det var jubel i hjemmet da nyheten om at han var kommet inn på skolen kom i går.

– Pappa var kjempefornøyd på mine vegne, sier han.

– Han er glad, og da er vi glade, skriver Nils Ole Oftebro i en SMS til VG, og avslutter med et smiletegn.

les også

Kristoffer Joner fortsatt sykmeldt etter katastrofefilm-ulykke

Storebror og skuespiller Jakob Oftebro (32) ble alvorlig forbrent etter en ulykke under innspillingen av «Hamilton» i Stockholm i mai i år. I forrige uke fortalte skuespilleren til VG at han heles bra, og friskmelder seg selv til Peer Gynt-oppsetningen på Gålå i august.

Han skriver også i en SMS til VG at han støtter broren:

– Jeg er så utrolig stolt av Jonas! Jeg vet at han går en veldig fin tid i møte og gleder meg til å følge ham videre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder