STÅR SAMMEN: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, her er de to avbildet på Nobel-konserten i 2016. Foto: Helge Mikalsen

Kronprinsparet ut mot Se og Hør etter nytt oppslag om Marius Borg Høiby

Kronprinsparet mener ukebladets oppslag er et overtramp av privatlivets fred.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det kommer frem av en melding lagt ut på kongehuset.no.

«Se og Hør hadde forrige uke et stort oppslag med fokus på privatlivet til Marius Borg Høiby. Marius Borg Høiby har ved flere anledninger gitt uttrykk for at han ikke ønsker medias oppmerksomhet omkring sitt privatliv - noe han er takknemlig for at norsk presse stort sett har respektert», heter det i meldingen.

Det står videre:

«Kronprinsparet synes fremstillingen av Juliane Snekkestad i forrige ukes Se og Hør er beklagelig. Vi anser dette for å være et overtramp av privatlivets fred og svært uheldig bruk av overskrift og layout på bladets forside. Vi kjenner Juliane som både hardtarbeidende og dyktig. Hun burde ha sluppet å komme på forsiden av Se og Hør på denne måten».

I mars hadde MinMote et intervju med Juliane Snekkestad hvor hun blant annet fortalte om modelljobben og hva hun skulle ønske hun visste da hun var 16 år.

les også

Marius Borg Høiby feiret 17. mai på kjendisfest i Los Angeles

VG har vært i kontakt med assisterende kommunikasjonssjef på Slottet, Sven Gjeruldsen, som ikke ønsker å si så mye mer enn det som kommer frem i pressemeldingen. Men han legger ikke skjul på at saken kan ende med en klage til Pressens Faglige Utvalg (PFU).

– PFU er noe vi må vurdere. Men det har vi ikke tatt stilling til ennå, og er noe vi må komme tilbake til senere, sier Gjeruldsen til VG.

Det har foreløpig ikke lyktes VG å få en kommentar fra Se og Hørs sjefredaktør Ulf André Andersen, men i en kommentar på Seoghør.no skriver sjefredaktøren at de har forståelse for at kronprinsesse Mette-Marit ønsker å beskytte sin sønn og hans kjæreste.

les også

Kronprinsfamilien involvert i trafikkuhell i Malibu

«Vi ønsker velkommen - og setter pris på - en god og saklig debatt om vår dekning av kongefamilien. Likevel mener vi at denne saken har offentlig interesse. Marius Borg Høiby er en del av Norges mest offentlige familie, og det er lang tradisjon for at relasjoner og nettverk i kongefamilien omtales offentlig», skriver han.

TAR TIL MOTMÆLE: Det er denne Se og Hør-forsiden som får kronprinsparet til å reagere. De mener oppslaget er et overtramp av privatlivets fred. Foto: Faksimile: Se og Hør

les også

Slottet: – Marius Borg Høiby har ikke lyst til å være kjendis

Ulf André Andersen skriver at «Juliane Snekkestad er en profilert modell for amerikanske Playboy og at Se og Hør har laget en positiv sak om et nytt kjærestepar og har aldri antydet at Snekkestad ikke er hardtarbeidende».

«Tvert i mot har vi beskrevet hennes internasjonale modellkarriere på en grundig måte. Det hører med i dette bildet at også Marius nå bygger opp en karriere i den internasjonale moteindustrien. Se og Hør mener derfor at denne saken har offentlig interesse».

Det er ikke første gang kronprinsparet har tatt til motmæle etter ukebladets saker om Marius Borg Høiby.

I januar 2017 la Mette-Marit ut et åpent brev på kongehusets nettsider, hvor hun skrev at hennes sønn hadde vært utsatt for et press fra deler av norsk presse hun mente var uverdig.

«Da Marius var liten hadde vi stort sett journalister som fast sto utenfor huset der vi bodde. NRK Dagsrevyen fulgte oss når vi lekte i Frognerparken om ettermiddagen. Marius var 3 år. Ikke engang Se og Hør ville finne på å gjøre det mot et barn i dag», skrev kronprinsessen, som i brevet samtidig understreket at Marius har hatt en rolle som ikke har vært så lett å definere.

«Marius ble et symbol på det uvanlige valget vi gjorde da vi giftet oss, samtidig skal han ikke bære offentlige plikter som sine søsken. Han skal ikke ha en offentlig rolle og er ikke en offentlig person».

Daværende kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet nevnte den gangen Se og Hør som et eksempel på hvem Mette-Marit siktet til.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder