Hertuginne Meghan har født: It’s a boy!

En nytt medlem av den britiske kongefamilien er født, og hertug Harry kaller opplevelsen «fantastisk» og «absolutt utrolig».

 • Stein Østbø
 • Atle Jørstad Wergeland
 • Catherine Gonsholt Ighanian
 • Thomas Talseth

Artikkelen er over ett år gammel

«It’s a BOY!» skriver det britiske kongehuset på Instagram.

«De kongelige høyheter hertugen og hertuginnen av Sussex er overveldet over å annonsere at deres barn er født», heter det videre.

Det meldes at barnet kom til verden tidlig morgen 6. mai, og at den vesle gutten veier 3260 gram.

«Både babyen og hertuginnen har det bra, og paret takker folket for engasjementet og støtten gjennom denne veldig spesielle tiden. Flere detaljer kommer de nærmeste dagene».

Hertug Harry har også snakket med pressen.

– Vi er begge overveldet. Det var fantastisk. Absolutt utrolig. Jeg er så stolt over min kone, sier han ifølge Sky News.

– Hvordan kvinner gjør det de gjør er hinsides fatteevne, sier prinsen lattermildt.

– Men vi er begge så begeistret, og så takknemlige for all kjærlighet og støtte der ute.

Harry sier de fortsatt ikke har bestemt navn, men antyder at dette vil bli røpet om to dager, samtidig med presentasjonen av gutten som på folkemunne i Storbritannia kalles «Baby Sussex».

Ifølge kongereporter Chris Ship i ITV fødte hertuginnen hjemme. Han viser til en pressemelding fra kongehuset, som sier at moren til hertuginnen er med hertugparet på Frogmore Cottage i Windsor, hvor de bor.

Det var Sky News som meldte nyheten først – om at fødselen var i gang. Men den hadde altså funnet sted allerede.

Snart fikk de følge av flere medier, og en rekke kongereportere viste til en melding de hadde fått fra Buckingham Palace.

Etter det The Sun erfarer ble barnet født i Windsor, hvor de bor. Prins Harry var ved konas side, skriver kongereporter Richard Palmer.

Søndag skrev blant andre OK! Magazine at Meghan kunne bli sendt til sykehus i løpet av 48 timer, fordi hun var over termin, angivelig en uke.

Hele Storbritannia har gått som på nåler de siste ukene i påvente av at Meghan — som mange ser på som en naturlig etterfølger av sin svigermor, prinsesse Diana, i popularitet – skulle føde.

Hertugparet skal ikke ha ønsket å vite kjønnet på forhånd.

Den nyfødte blir den syvende i arverekken til den britiske tronen, etter prins Charles, prins William, prins George, prinsesse Charlotte, prins Louis og nybakte pappa prins Harry. Han er dronning Elizabeths åttende oldebarn.

– Ja, her går der sannelig unna, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland lattermildt til VG.

– Ikke før er det offisielt bekreftet at hertuginne Meghan var fødende, før meldingen kommer at hun allerede har født en gutt – og at alt står bra til med mor og barn. Jeg gratulerer Meghan og Harry av hele mitt hjerte med deres førstefødte – og forstår godt at de vil bli litt kjent med ham før de viser ham frem for all verden. Og ikke minst før de gir ham navn.

Totland mener at navnedebatten blir heftig i Storbritannia nå.

– Både James og Arthur er blant favorittene. Selv holder jeg kanskje en knapp på Philip etter oldefar – gjerne i kombinasjon med Charles etter farfar.

Trolig får den lille ikke prinsetittel.

– I utgangspunktet blir han ikke prins, men Lord, eller kanskje Jarl. Dronningen bestemmer, og vi får vite onsdag. Men han kan bli prins en gang, når farfar (prins Charles (70), red.anm.) blir konge, opplyser Totland.

FORELDRE: Prins Harry og Meghan. Dette bildet er tatt under et besøk i Joff Youth Centre i britiske Peacehaven i oktober i fjor, bare et par uker før det britiske kongehuset kunngjorde at Markle var gravid med hertugparets første barn. Foto: POOL / X80003

les også

Fergie om Kate og Meghan: – Diana hadde vært så stolt!

Slottet hadde på forhånd ikke kunngjort hertuginnens termindato, ettersom hertugparet selv ønsket å holde fødselen hemmelig. Det nærmeste Kensington Palace hadde antydet på forhånd, var «våren 2019».

I en uttalelse for et par uker siden ble det også gjort klart at hertugen og hertuginnen av Sussex ikke ville posere på sykehustrappen slik prins Harrys bror, prins William og hans kone, hertuginne Kate, har gjort hver gang.

GODT GIFT: Den 19. mai i fjor giftet Meghan Markle seg med prins Harry. Som ektepar har de blitt hertugen og hertuginnen av Sussex. Foto: Matt Dunham / TT NYHETSBYRÅN

«De kongelige høyhetene har tatt en personlig beslutning om å holde planene rundt barnets ankomst private. Hertugen og hertuginnen ser fram til å dele de spennende nyhetene med alle så snart de har hatt mulighet til å feire sin nye familie privat», meldte hoffet nylig, noe som fikk blandet mottagelse.

les også

Michelle til Meghan: – Ta deg tid!

Rett i etterkant av uttalelsen gjorde hertuginne Meghan comeback på sosiale medier da hun sammen med ektemannen åpnet den felles Instagram-kontoen Sussexroyal.

Det var også her at paret sterkt antydet at de hadde vært på et hemmelig Norgesbesøk for et par år siden. I forbindelse med Earth Day den 21. april - en global bevisstgjøringsdag for miljøspørsmål - publiserte paret blant annet et bilde av spekkhogger og knølhval fra Norge, tatt av prinsen selv.

NB! BLA FREM TIL BILDE SEKS!

les også

Hertuginne Meghan hilste på Sigrid Solbakk Raabe

Helt sikkert er det iallfall at den militære utgaven av prins Harry gjestet Norge i februar i forbindelse med den årlige Exercise Clockwork - og det på selve Valentinsdagen.

Ryktene om at fødselen var nært forestående ble intensivert da Meghan Markles mor, Doria Ragland, ankom London den 22. april for å være til stede når barnet fødes. Det var Entertainment Tonight som hadde kilder på at Ragland var i byen.

PÅ PLASS: Dette bildet av Meghan Markle og moren Doria Ragland er tatt før bryllupet i mai i fjor. Foto: POOL / X80003

Hertuginne Meghan var også fraværende da dronning Elizabeth feiret sin 93-årsdag med messe i St. Georges-kapellet 1.påskedag. Prins Harry var derimot på plass for å feire sin farmor.

Med den siste ankomne i det britiske kongehuset, har dronning Elizabeth - verdens lengstsittende, nålevende regent er inne i sitt 67. år på tronen - nå åtte oldebarn.

les også

Prins Harry og Oprah Winfrey lager serie sammen

Les også

 1. Prins Harry mener Fortnite bør forbys

  Prins Harry kritiserer dataspillet Fortnite i sterke ordelag og mener spillet burde forbys.
 2. Meghan gjør comeback på sosiale medier

  Tirsdag ettermiddag var hun tilbake, men nå med en felles instagramprofil med ektemannen, prins Harry.
 3. Prins Harry dro kona Meghan opp på scenen

  Prins Harry (34) overrasket publikum med å hente høygravide hertuginne Meghan (37) midt under talen på WE Day i London…
 4. Storbritannias kongehus advarer nettroll

  Nettroll kan bli utestengt fra å kommentere innlegg i det britiske kongehusets sosiale nettsamfunn etter at hertuginnene…

Mer om

 1. Kongelige
 2. Monarki

Flere artikler

 1. Prins Harry og hertuginne Meghan har valgt babynavn – dette skal gutten hete

 2. Hertuginne Meghans mor på plass i London

 3. Slik holdt de den kongelige fødselen hemmelig

 4. Prins Harry og hertuginne Meghan viser frem sønnen: - Det er magisk

 5. Prins Harry tilbake i offentligheten: Nektet å svare på spørsmål

Fra andre aviser

 1. Harry og Meghan trekker seg tilbake fra fremste rekke i det britiske kongehuset

  Bergens Tidende
 2. Harry og Meghan valgte privat dåpsseremoni for Archie

  Fædrelandsvennen
 3. Harry og Meghan viste frem sin nyfødte sønn

  Bergens Tidende
 4. «Megxit» vekker oppsikt. Selv dronningen ble tatt på sengen.

  Aftenposten
 5. Harry og Meghan viste frem sin nyfødte sønn Archie

  Aftenposten
 6. Hodepinen ikke over for dronning Elizabeth. Her er problemene som lå gjemt i hennes uttalelse.

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder