TITTELROLLEN: Ellen Pompeo har siden 2005 spilt rollen som Meredith Grey. Foto: Vivian Zink / American Broadcasting Companies,

Ellen Pompeo om «Grey’s Anatomy»: – Tok et valg om å tjene penger

Den amerikanske skuespilleren (50), som har vært åpen om kampen for likelønn, sier at hun har prioritert sitt personlige liv over å jage kreative roller.

 • Benedicte Bratås

Artikkelen er over 53 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

Fansen av det langvarige legedramaet «Grey’s Anatomy» har gjennom årene måtte ta farvel med både kjente og kjære karakterer. Men det er umulig å forestille seg TV-serien uten tittelrollen Meredith Grey, som Ellen Pompeo (50) har spilt i 15 år.

Før innspillingen av den 17. sesongen av serien, som tar for seg coronapandemien, åpner skuespilleren seg nå om tittelrollen.

I en podkast forklarer hun at hun har holdt seg til rollen av personlige grunner, inkludert økonomisk stabilitet.

Login • Instagram

Tok et valg om å tjene penger

– Jeg tok et valg om å bli i serien. Mitt personlige liv har vært viktigere enn karrieren, sier Pompeo.

Hun legger til at hun ikke hadde en særlig lykkelig barndom selv.

– Så det å ha et lykkelig hjem var virkelig noe jeg trengte for å fylle et hull hjertet mitt, sier skuespilleren som har tre barn med ektemannen Chris Ivery.

les også

«Exit»-stjernen åpen om ufrivillig barnløshet

– Jeg tok også et valg om å tjene penger, fremfor å jage kreative roller. Jeg liker ikke å måtte jage etter noe. Og min erfaring med skuespill, er at det er mye jaging. Du må jage roller, be om roller, overbevise mennesker, fortsetter hun i podkasten.

les også

Ryan Gosling spiller mot Chris Evans i Netflix’ dyreste film

Ellen Pompeo, som også jobber bak kamera som produsent, er med sine nærmere 200 millioner kroner i årlig «Grey’s»-inntekt blant verdens best betalte TV-stjerner. Hun har tidligere forklart at hun vil inspirere andre kvinnelige skuespillere til å vite hva de er verdt.

Hun har flere ganger måtte tåle fansens vrede mot seg fordi de mener hennes lønnsforhøyelse har ført til at flere av kollegene har blitt skrevet ut av sykehusserien.

Les også: Ellen Pompeo til opprørte «Grey’s Anatomy»-fans: – Ikke skyld på meg

I 2018 åpnet hun opp i Hollywood Reporter om hvordan Patrick Dempsey, som spilte hennes TV-ektemann, skal ha nektet å forhandle med henne for likelønn.

les også

SPOILER ALERT: «Grey's Anatomy»-fansen fortviler

Mindre kyssing – mer munnbind

Et annet tema som kommer opp i podkasten er alder. Pompeo, som i år fyller 51, sier at dette er blant de avgjørende grunnene til at hun ikke sier seg ferdig med Meredith Grey.

– Jeg startet ikke «Grey’s» før jeg var 33 år, også fikk jeg barn som 40-åring. Hadde jeg startet i serien da jeg var yngre, for eksempel 25, hadde jeg nok mest sannsynlig gitt meg etter at min seks år lange opprinnelige kontrakt.

Legedramaet har rullet på TV-skjermene siden 2005. Produsent Krista Vernoff røper flere detaljer om hva fansen kan forvente seg av «Grey’s Anatomy» neste sesong, skriver E! News.

På Twitter svarte Ellen Pompeo onsdag en fan som spurte når innspillingen fortsetter, og røpte at planen er å starte innen de neste ukene.

For produksjonen bak «Grey’s» vil det nok være litt enklere enn mange andre å starte opp igjen etter coronakrisen, nettopp fordi å ikle medisinsk utstyr og munnbind vil være en naturlig del av serien.

Men coronaviruset vil uten tvil påvirke måten TV-serien forteller historier på. Det er ikke sjelden at det oppstår romantikk i sykehusgangene på det fiktive sykehuset Grey Sloan Memorial Hospital.

– Det vil bli mindre kyssing på TV neste sesong, sier produsent Vernoff og legger til at «Grey’s» vil mestre det å være både sosialt distansert og sexy på samme tid.

Mer om

 1. Coronaviruset
 2. TV

Flere artikler

 1. Ellen Pompeo dediserer «Grey’s Anatomy»-sesongen til alle døde helsearbeidere

 2. Ny sesong av «Grey’s Anatomy» viser coronapandemien

 3. Slutt for «Supergirl»

 4. Spiller inn to serier samtidig

 5. Pluss content

  Guri Solberg (44): – Det dummeste vi kan gjøre, er å gjøre mammarollen til en prestasjon

Fra andre aviser

 1. Familiemiddag hos Selena Gomez og filmer som ligner Zoom-møter. Nå kommer korona-TV.

  Aftenposten
 2. Spiller skurk for å hjelpe lokale filmskapere med spillefilmdrømmen

  Bergens Tidende
 3. Scott Maurstad har vært stemmeskuespiller i 25 år. Men kamera er han ikke trygg på.

  Aftenposten
 4. Dette er årets hittil beste TV-serier.

  Aftenposten
 5. Hardanger er nærmere verdens undergang i påkostet Netflix-serie

  Bergens Tidende
 6. Hvem skal erstatte Zlatko Tripic i Viking? Her er Tripic sitt svar på spørsmålet.

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no