VILLE STOPPE SPEKULASJONER: Torsdag friga familien til Garry Rhodes opplysninger om dødsårsaken for å «stoppe smertefulle spekulasjoner». Foto: Georgie Gillard / PA

Familien bekrefter: Derfor døde TV-kokken

Den britiske TV-kokken Gary Rhodes døde av hjerneblødning som følge av hodeskader.

Det bekrefter familien overfor Evening Standard for «å sette en stopper for smertefulle spekulasjoner rundt dødsfallet», som det heter i uttalelsen.

TV-stjernen, kjent fra britiske «Masterchef», «Masterchef USA» og «Hells Kitchen», døde i Dubai tirsdag kveld.

les også

«Masterchef»-kjendis Gary Rhodes døde brått

«Familien Rhodes er svært triste over å måtte melde om bortgangen til vår elskede ektefelle, pappa og bror Gary Rhodes», skrev de pårørende i den uttalelsen, hvor det også het at 59-åringen døde med sin kjære kone Jennie ved sin side.

les også

Gordon Ramsay mistet ufødt sønn

I uttalelsen som familien sendte ut torsdag står det videre: «Etter middag kollapset Gary i familiens hus og ble i all hast sendt til sykehus men døde som følge av hjerneblødning».

Rhodes ble i 2006 utnevnt til kommandør av Den britiske imperiorden av dronning Elizabeth. I tillegg er han belønnet med den høythengende Michelin-stjernen en rekke ganger. Den populære TV-profilen har bodd i Dubai siden 2011.

Helt frem til sin død har Rhodes vært eier og leder for flere restauranter, blant annet for hotellkjeden Grosvenor House Dubai.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder