SKAPTE HOMODEBATT: Svaret Miss California, Carrie Prejean, ga under Miss USA-kåringen, har fått mye oppmerksomhet. Foto: AP

Omstridt USA-miss mistet kronen i natt

Miss Carrie: - Jeg er sjokkert

(VG Nett) Etter mye kontrovers ble det i natt klart at Miss California, Carrie Prejean, får fyken av missesjef Donald Trump.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Carrie Prejean (22) får likevel ikke fortsette som Miss California. Hun har ikke oppfylt kravene fra misseorganisasjonen. Avgjørelsen ble kunngjort i natt.

- Jeg er sjokkert. Jeg tror det hele er politikk. De liker ikke at jeg tok et standpunkt. De har ønsket meg ut fra dag én, og nå har de fått det som de ønsket, sier Carrie til nettstedet TMZ.

Homofili-motstander

Carrie fikk hele verdens oppmerksomhet rettet mot seg da hun i Miss USA-finalen tidligere i år uttalte at hun var imot ekteskap mellom homofile. Mange medier har spekulert i om nettopp denne uttalelsen kostet 22-åringen Miss USA-kronen. Hun ble «bare» nummer to i finalen.

Siden har det stormet rundt Carrie, som har blitt hyret av kristne organisasjoner som jobber mot homofilt ekteskap. At det dukket opp gamle toppløsbilder av missen, har ikke gjort saken bedre.

Fikk advarsel

For få uker siden var det snakk om å frata Carrie Miss California-kronen for ikke å la henne regjere til neste kroning. Men på en pressekonferanse kunngjorde missegeneral Donald Trump at Carrie skulle få en ny sjanse til å bevise at hun fortjente kronen.

Men nå er det altså over for California-missen. Hun får sparken fra misseorganisasjonen for «kontraktsbrudd».

- Manglende vilje

I begrunnelsen heter det at det ikke er 22-åringens kontroversielle uttalelser som koster henne tittelen, men at hun «ikke har oppfylt sine forpliketelser i henhold til avtalen da hun meldte seg på konkurransen», skriver AP.

- Avgjørelsen er kun basert på brudd på kontrakten, kombinert med Prejeans manglende vilje til å stille opp på representasjonsoppdrag for Miss California USA-organisasjonen, lyder det fra missedirektør Keith Lewis.

Artikkelen fortsetter under bildet!

KORT MISSELYKKE: Miss California, Carrie Prejean, og missegeneral Donald Trump. Her under en pressekonferanse mens Carrie fortsatt regjerte. Foto: AFP

Mens Carrie skal ha meldt avbud til misse-oppdrag, skal hun i stedet ha valgt å stille på møter for foreldreorganisasjoner som engasjerer seg i kampen mot homofilt partnerskap og ekteskap.

Trump ønsker lykke til

Trump sier i en kunngjøring at han har advart Carrie, men at hun «dessverre ikke ser ut til å følge hans oppfordring».

- Carrie er en vakker ung kvinne, og jeg ønsker henne lykke til i jakten på andre utfordringer, sier Trump.

Nå er det i stedet Miss Tami Farrell som overtar Miss California-kronen for resten av perioden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder